Gyártók Tisztán elektromossá válik a Hyundai luxusmárkája

Tisztán elektromossá válik a Hyundai luxusmárkája

autopro.hu/V.M. | 2021.09.06 08:19

Tisztán elektromossá válik a Hyundai luxusmárkája

Genesis GV60 | Fotó: Genesis Media Center

2030-tól kizárólag tisztán elektromos autókat fog kínálni a Hyundai luxusmárkája, a Genesis, ami elektrifikációját akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás járművekre egyaránt építeni fogja.

Hirdetés

A Genesis egy élőben közvetített eseményen mutatta be terveit. A bejelentés elején a Hyundai Motor Csoport elnöke, Euisun Chung elmondta, hogy a 2015-ban alapított brand mostanra egy valódi globális luxusmárkává vált. „A Genesis ismét egy vakmerő út indulópontján áll – egy fenntartható jövő felé vezető utazásén” – folytatta.

A Genesis kínálatát 2030-tól kizárólag tisztán elektromos modellek fogják alkotni, 2025-től pedig minden újonnan bevezetett típusa elektromos hajtást fog csak használni. Ígérete szerint a vállalat üzemanyagcellás rendszereket és olyan következő generációs technológiákat is fejleszteni fog, melyekkel a lítiumion akkumulátoros hajtások nagyobb energiahatékonysággal működhetnek.

A Genesis elektrifikációja már jelenleg is zajlik. A Hyundai Motor Csoport tisztán elektromos járműveknek dedikált E-GMP padlólemezére épülő első modelljét például, a GV60-at még az idén piacra dobják, miután az első képeket még augusztusban nyilvánosságra hozták róla.

2030-ra a márka kínálata nyolc elektromos modellből fog állni, továbbá a Genesis célja, hogy addigra évi 400 ezer járművet értékesítsen.

Nem csak az autók válnak zöldebbé

A Genesis azt is bejelentette, hogy 2035-re karbonsemlegessé alakítja működését – elsőként határozva el magát az átmenet mellett a Hyundai Motor Csoporton belül. Ennek érdekében a nyersanyagoktól kezdve alakítja át beszerzését, illetve üzemit is karbonsemleges technológiákkal látja el.

Kiemelt Partnereink