Gyártók Tisztán elektromos SUV-val készül a Stellantis

Tisztán elektromos SUV-val készül a Stellantis

autopro.hu/V.R. | 2023.06.05 06:20

Tisztán elektromos SUV-val készül a Stellantis

Fotó: Stellantis

A Stellantis jelentős összegből fejleszti egyik franciaországi üzemét, annak érdekében, hogy 2025-ben egy 100 százalékban elektromos meghajtású szabadidőautót tudjon a piacra dobni.

Hirdetés

A Stellantis 160 millió eurót fektet be a franciaországi Rennes-ben található üzemébe, annak érdekében, hogy 2025-ben egy 100 százalékban elektromos meghajtású, kompakt városi terepjárót dobjon piacra – közölte nemrégiben a francia-olasz-amerikai autógyártó.

A Stellantis számos vetélytársához hasonlóan a környezetbarátabb járművek gyártása felé mozdul el, és azt tervezi, hogy 2030-tól kizárólag elektromos autókat fog értékesíteni Európában. Az autógyártó a beruházásból egy akkumulátor-összeszerelő műhelyt, valamint egy műanyag fröccsöntéssel foglalkozó műhelyt hoz létre.

A Reuters beszámolója alapján az elektromos SUV a jelenlegi Citroen C5 Aircross benzin-, dízel- és hibridmeghajtású modell utódja lesz. Arra a kérdésre, hogy az új jármű kapható lesz-e nem teljesen elektromos formában is, Carlos Tavares vezérigazgató a sajtónak azt válaszolta: „Elviekben nem”.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink