Gyártók Tényleg nagy galiba lett a cseh beszállítónál történt tűzből

Tényleg nagy galiba lett a cseh beszállítónál történt tűzből

autopro.hu/B.B. | 2017.02.02 09:55

Tényleg nagy galiba lett a cseh beszállítónál történt tűzből

Mivel ideiglenesen elakadt a speciálisan kezelt beltéri bőrök utánpótlása, a Peugeot leállítja a 3008-as modelljének gyártását.

Hirdetés

Nagyjából egy hete számoltunk be róla, hogy tűz tört ki a Recticel csehországi gyárában. Akkor a speciális bőr belsőket készítő beszállító üzemzavara miatt többen a beszállítói kör nehézségeinek megszaporodásától tartottak, a probléma végül a gyártókat is elérte.

A Recticel közvetve a Renault, a BMW, a Daimler, a VW és a PSA számára is beszállít, most az utóbbihoz tartozó Peugeot jelentette be, hogy a január 22-i, csehországi tűz miatt ideiglenesen felfüggeszti a 3008-as modell gyártását. A típus termelésének leállítása azért különösen kellemetlen, mivel igencsak jól fogyó modellről van szó: mióta megjelent a piacon a gép jelenlegi verziója (ez körülbelül három hónapja történt), a franciákhoz 60 ezer rendelés futott be, ami 70 százalékkal magasabb a korábbi várakozásokhoz képest, írja az autonews.com. Azt egyelőre nem tudni, mikor indulhat újra a termelés.

A PSA a műszerfalak és ajtók borítását a zavar mielőbbi elhárítása érdekében igyekszik Kínából beszerezni, ez azonban várhatóan nem lesz egyszerű, mivel a Recticel világszinten is egyedülálló technológiát alkalmaz.

Kiemelt Partnereink