Gyártók Teljesítette téli tesztjeit a Rimac Nevera

Teljesítette téli tesztjeit a Rimac Nevera

autopro.hu/D.Á. | 2022.04.19 06:17

Teljesítette téli tesztjeit a Rimac Nevera

Fotó: Rimac Automobili Media Center

Sikerrel vette utolsó, Svédországban zajló téli tesztjeit a horvát elektromos szuperautó, így megkezdődhet az első példányok kiszállítása a vásárlóknak. Az Egyesült Államok és az Európai Unió már jóváhagyta területén a lehengerlő adatokkal dolgozó Nevera értékesítését.

Hirdetés

A következő hónapokban indul a Nevera értékesítése világszerte, miután két héten keresztül zajlottak tesztek a Pirelli Sottozero svédországi központjában, az északi sarkkörön, extrém hidegben. A Rimac itt finomhangolta az olyan rendszereket, mint az ABS, a menetstabilizátor (ESP) és a kerekek közötti nyomatékelosztás. Sajtóközleményük szerint mivel nap közben viszonylag enyhe idő volt, a teszteket éjszaka, a lehető leghidegebb időben végezték.

Miroslav Zrnčević, a Rimac-Bugatti első számú fejlesztési és tesztpilótája elmondta, az alacsony tapadású útfelületeken való vezetés lehetővé teszi, hogy pontos és megismételhető teszteredmények szülessenek az alacsony hőmérsékletek befolyásáról az autóra. Hozzátette, az autó reakciói ilyenkor sokkal kiszámíthatóbbak és lassabbak, és az egyenletes útfelületnek köszönhetően biztosak lehetnek benne, hogy az útegyenetlenségek és a hőmérséklet ingadozása nem befolyásolják a tesztek eredményét. A Rimac a két hét tesztelés után megkapta azokat az eredményeket, amikre számított.

Fotó: Rimac Automobili Media Center

Nincs több kérdés a számok hallatán

A Rimac Automobili 2021 júniusában mutatta be a 2018-as C_Two szuperautó koncepció sorozatgyártásra szánt változatát, a tisztán elektromos Neverát. A kétmillió eurós autóból 150 darabra limitált széria fog készülni. A Nevera négy villanymotorja összesen 1,4 megawatt (1877 lóerő) csúcsteljesítményt és 2360 newtonméteres forgatónyomatékot ad le. Az energiatárolásról egy folyadékhűtéses, 120 kilowattórás akkumulátor gondoskodik. Nulláról hatvan mérföld/órára (96 kilométer/óra) állítólag 1,85 másodperc alatt gyorsul a Nevera, ezzel a valaha készült legjobban gyorsuló sorozatgyártott autó. A végsebesség a gyártó szerint 412 kilométer/óra — írja az electrice.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink