Gyártók Teljesen kivezeti az állati eredetű anyagokat a BMW

Teljesen kivezeti az állati eredetű anyagokat a BMW

autopro.hu/V.M. | 2022.09.09 06:19

Teljesen kivezeti az állati eredetű anyagokat a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

A BMW Csoport 2023-ban fog először vegán, vagyis állati eredetű anyagoktól mentes belső térrel rendelkező autókat kínálni. Ezt olyan új anyagoknak köszönhetően lesz képes megvalósítani, melyek hasonló jellemzőkkel rendelkeznek, mint a bőr.

Hirdetés

Vegán belsőtér a BMW és a Mini modellekhez egyaránt választható lesz a következő évtől. A BMW Csoport, közleménye szerint ezzel egy olyan keresletet elégít ki, ami Európában, az USA-ban és Kínában csak növekedni fog a jövőben.

A vegán beltér kínálását az teszi lehetővé, hogy sikerült megfelelő anyagot találni arra, hogy kiváltsák a kormánykeréken alkalmazott bőrt, melynek ellenállóság és megjelenés szempontjából is komoly elvárásoknak szükséges megfelelnie.

„Az innovatív anyag ellenáll a kopás okozta igénybevételnek, az izzadásnak és a párának miközben a bőr minden kívánatos tulajdonságával rendelkezik” – mondta el Uwe Köhler, a BMW Csoport belső dizájnért felelős vezetője.

Fenntarthatóbb, mint a bőr

A kormánykerék bevonására alkalmazott új anyaggal megszülető vegán belterekben az állati eredetű anyagokat nyomokban tartalmazó komponensek aránya egy százalék alá esik a BMW szerint.

A gyártó nem osztott meg részleteket az új anyag összetételéről és gyártásának folyamatáról, de azt elárulta, hogy az értéklánc mentén 85 százalékkal kevesebb szén-dioxid kibocsátását eredményezi, mint a bőr, ami komoly előrelépést jelent a fenntarthatóság szempontjából.

A vállalatcsoport jelenleg több startuppal is együtt dolgozik a bőr kiváltására alkalmas bioalapú anyagokon, melyekkel később tovább bővítheti alternatívanyag-kínálatát.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink