Gyártók Teljesen elektrifikálja észak-amerikai kínálatát a Honda

Teljesen elektrifikálja észak-amerikai kínálatát a Honda

autopro.hu/V.M. | 2021.04.30 12:19

Teljesen elektrifikálja észak-amerikai kínálatát a Honda

Fotó: Honda European Media Newsroom

2040-re a Honda eladásainak száz százalékát teljesen elektromos autók fogják alkotni Észak-Amerikában, és azonos arány elérése a cél más fejlett piacokon is. A vállalat stratégiájában mind az akkumulátoros elektromos, mind a hidrogén üzemanyagcellás modellek szerephez jutnak.

Hirdetés

Észak-Amerikában 2030-ra az eladások negyven százalékát fogják kitenni tisztán elektromos autók, míg 2035-ben arányuk már el fogja érni a nyolcvan százalékot.

Elektrifikációja jegyében a Honda jelenleg a General Motors-szal együttműködve fejleszt kettő, észak-amerikai piacra szánt elektromos SUV-t. A GM Ultium akkumulátorát használó modellek 2024-től lesznek kaphatóak. Az egyik típus a Honda, míg a másik az Acura márka számára készül.

A 2020-as évtized második felétől a Honda egy sor, a saját fejlesztésű e:Architecture elektromosautó-platformra tervezett tisztán elektromos modellel fogja bővíteni kínálatát. Ezeket először Észak-Amerikában fogják értékesíteni, később azonban más piacokon is elérhetőek lesznek.

A Honda, sajtóközleményében felhívja rá a figyelmet, hogy az eltérő infrastrukturális fejlettség és vásárlói preferenciák miatt a kibocsátásmentes járművek értékesítési arányára vonatkozóan nem lehetséges azonos célértékek meghatározása miden piacon. A vállalat mindenesetre arra fog törekedni, hogy az elektromos járművek főbb piacain az akkumulátoros elektromos és üzemanyagcellás modellek eladásokon belüli arányát az észak-amerikaival egyező ütemben növelje, és így 2040-re ezen modellek tegyék ki az eladások teljes egészét.

A Honda további célja, hogy a mostani évtized második felétől megjelenő villanyautóinak mindegyike elérhető legyen szilárdtest akkumulátorral. A vállalat jelenleg házon belül fejleszt szilárdtestű telepeket, és idén megkezdi a tesztjellegű gyártást.

Kiemelt Partnereink