Gyártók Teljes sebességre kapcsolt a Tesla texasi gyára

Teljes sebességre kapcsolt a Tesla texasi gyára

autopro.hu/P.B. | 2023.05.10 14:19

Teljes sebességre kapcsolt a Tesla texasi gyára

Fotó: Tesla

A Tesla közlése szerint újabb szintet lépett az amerikai elektromosautó-gyártó texasi gyára. Az Austinban felépült üzemben a mostani állás szerint már évente 260 ezer jármű is készülhet, ami már a teljes kapacitás elérését jelenti.

Hirdetés

A Tesla május 9-én közölte, hogy az austini gyára immár heti 5000 Model Y járművet képes legyártani, ami azt jelenti, hogy évente körülbelül 260 ezret tudna gyártani ebből a járműből. A Tesla texasi gyárának hivatalos éves kapacitása legalább 250 ezer jármű – írja a Reuters.

A vállalat 2022 áprilisában nyitotta meg austini üzemét. Elon Musk akkor arról beszélt, hogy Cybertruck modelleket, sőt, robotaxikat is fognak gyártani az új létesítményben. Egyelőre azonban a főprofilra, a Model Y-ra összpontosítanak, amit egy évvel az átadó után már teljes kapacitással képesek készíteni Austinban.

A Tesla a járművek mellett akkumulátorokat is gyárt a helyszínen. Az energiatározókkal természetesen a saját autóit látja el a gyártó.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink