Gyártók Teljes elektrifikációt hirdet a Nissan

Teljes elektrifikációt hirdet a Nissan

autopro.hu/V.M. | 2023.09.26 12:43

Teljes elektrifikációt hirdet a Nissan

Fotó: Nissan's Global Newsroom

A japán Nissan Motor bejelentette, hogy a jövőben az európai kínálatában megjelenő járművei mind teljesen elektromos hajtásúak lesznek, 2030-tól pedig kizárólag ilyen modelleket fog forgalmazni az öreg kontinensen.

Hirdetés

A Nissan ezzel tovább gyorsítja elektrifikációját. A vonatkozó tervein februárban egyszer már erősített a vállalat: akkor 23-ról 27-re növelte a globális kínálatában 2030-ra megjelenő elektrifikált modellek számát. Ezekből 19 lesz tisztán villanyhajtású.

Az egyre gyorsuló elektromos átállásról az új európai tervek bejelentése kapcsán a Nissan vezérigazgatója, Makoto Uchida azt mondta: „Nincs visszaút.”

A Nissan még korábban közölte, hogy a 2027 márciusával véget érő pénzügyi évére európai eladásainak 98 százalékát fogják elektrifikált, vagyis hibrid és tisztán elektromos típusok adni – idézi fel a Reuters.

A japán autógyártó európai partnere, a Renault szintén csak elektromos energiát hasznosító autókat fog Európában forgalmazni 2030-tól. A Ford és a Stellantis azonos tervvel rendelkezik, míg a Volvo 2030-tól nem csak Európában, de a világ minden piacán csak teljesen elektromos autókat fog kínálni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink