Gyártók Technológiai központot nyit a Volvo

Technológiai központot nyit a Volvo

autopro.hu/P.B. | 2022.03.16 09:19

Technológiai központot nyit a Volvo

Fotó: Uber

A Volvo szerint azért van szükség a technológiai központ megnyitására, mert egyre több autót értékesítenek online. A svéd gyártó célja, hogy újautó-eladásainak legalább fele online történjen, ebben segíthet a technológiai center.

Hirdetés

A Volvo Cars technológiai központot hoz létre a svéd fővárosban, Stockholmban annak érdekében, hogy elérje azon célját, mely szerint autóinak legalább felét online kívánja értékesíteni – közölte az autógyártó.

A göteborgi székhelyű OEM szerint több mint 700, a szoftverfejlesztés, az adatelemzés és hasonló területeken jártas alkalmazott dolgozik majd az új központban.

„A bővítés támogatja a Volvo Cars erőteljes növekedését, valamint az évtized közepére vonatkozó azon törekvéseit, hogy autóinak legalább felét online értékesítse, és az összes szoftver legalább felét házon belül fejlessze” - áll a közleményben.

A kínai Geely Holding többségi tulajdonában lévő Volvo 2025-re azt is el szeretné érni, hogy eladott autóinak legalább fele elektromos legyen – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink