Gyártók Techguruként térne vissza a GM Európába

Techguruként térne vissza a GM Európába

autopro.hu/B.B. | 2017.12.13 10:02

Techguruként térne vissza a GM Európába

Bár az Opel eladásával az amerikai gyártó lényegében kivonult az öreg kontinensről, ezt nem hagynák sokáig így: önvezető technológiával, esetleg mobilitási szolgáltatással térnének vissza.

Hirdetés

- Semmi sem tart minket vissza attól, hogy visszatérjünk Európába – nyilatkozta Mary Barra egy sajtórendezvényen, ahol felmerült, folytatja-e és ha igen, hogyan európai tevékenységét a General Motors. A kérdés azért aktuális, mivel a gyártó az Opel/Vauxhall eladásával ugyanis alaposan kiszorult Európából.

Az amerikai gyártónak ötletei is vannak a visszatérésről, hiszen a cég első emberének elmondása szerint a veszteséges Opel eladása után felszabadult erőforrások átcsoportosításával a napjainkban divatos önvezetés és mobilitási szolgáltatások fejlesztését erősítik. Előbbit a vállalati szektorban értékesítenék tovább, utóbbival pedig a fogyasztókat megcélozva az Uber és a Google-féle Waymo versenytársaivá válnának.

A GM novemberben mutatta be önvezető Chevrolet Bolt modelljét, az ígéret szerint a gép 2019-ben jelenhet meg a gyártó kínálatában.

Kiemelt Partnereink