Gyártók Távozik Stadler, búcsúzóul hétmillió euró is ütheti a markát

Távozik Stadler, búcsúzóul hétmillió euró is ütheti a markát

autopro.hu/H.J. | 2018.10.09 11:29

Távozik Stadler, búcsúzóul hétmillió euró is ütheti a markát

Rupert Stadler, az Audi korábbi vezérigazgatója vaskos összeggel számolhat, ha nem találják bűnösnek a dízelbotránnyal kapcsolatban.

Hirdetés

Eldőlni látszik az Audi előzetesben lévő első emberének jövője, hiszen a VW nyilatkozata szerint Rupert Stadler szerződését azonnali hatállyal felbontották, mivel a korábbi vezérigazgató nem tudja ellátni feladatait. A Stadler június óta előzetes letartóztatásban volt, mivel meggyanúsították a dízelbotrányban érintett tanúk befolyásolásával.

Ha mégsem találják bűnősnek, Stadler mintegy hétmillió euró kártérítést kaphat szerződésének idő előtti felbontása miatt, ezen kívül a VW 1,5 millió eurót fizet a volt vezérigazgatónak, ha 2019 decemberéig nem vállal állást más konkurens gyártóknál. Stadler további egymillió eurót kaphat korábbi fizetései és bónuszai miatt, melyek a dízelbotrány 2015-ös kitörése óta maradtak el.

Az Audi még 1999-ben fejlesztette ki az emissziós értékeket csökkentő alkalmazását, jóval azelőtt, hogy mintegy 11 millió, VW-csoport által gyártott dízelautót értékesítettek volna világszerte. Stadlert nem azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül részt vett a csalásban, hanem hogy később már tudatában volt ennek.

Kiemelt Partnereink