Gyártók Tavasztól épül az Audi kínai elektromosautó-gyára

Tavasztól épül az Audi kínai elektromosautó-gyára

autopro.hu/P.B. | 2022.02.23 11:20

Tavasztól épül az Audi kínai elektromosautó-gyára

Helmut Stettner, az Audi FAW vezérigazgatója | Fotó: Audi Mediacenter

Intenzív előkészületek és a kínai hatóságok sikeres jóváhagyása után megkezdődik az Audi FAW új csangcsuni üzemének építése. A telephely kapacitása évente több mint 150 ezer elektromos autó, ráadásul a termelés karbonsemleges és hálózatba kapcsolt lesz.

Hirdetés

Az Audi FAW NEV Company központi szerepet játszik az Audi kínai villamosítási stratégiájában, a gyár felépítése pedig egy fontos mérföldkő ezen az úton – mondta Markus Duesmann, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

A körülbelül 150 hektáros területen 2024 végéig egy rendkívül modern gyárat építenek fel. A vállalat közleménye szerint az üzemmel új mércét állít fel az Audi a hatékonyság, a hálózatba kapcsolás és a fenntarthatóság terén. „Új lendületet adunk az elektromobilitásnak Kínában” – tette hozzá Jürgen Unser, az Audi China elnöke.

Az üzem tartalmazni fog a házon belüli akkumulátor-összeszerelés mellett egy présműhelyt, egy karosszéria-összeszerelőt, egy fényezőműhelyt és egy gyártósort a végső összeszereléshez. A gyár első épületeit tavasszal, a fagyos időszak vége után húzzák fel.

Az első elektromos-gyár Kínában

Az új csangcsuni gyár lesz az első üzem Kínában, ahol csak teljesen elektromos Audi modelleket gyártanak majd. A több mint 150 ezer autó éves gyártási kapacitásával a létesítmény központi szerepet fog játszani az Audi termékportfóliójának folyamatos villamosításában a kínai piacon. Eredetileg három modellt gyártanak majd a helyszínen a Porschével együtt fejlesztett Premium Platform Electric (PPE) platformon. A gyártósorról elsőként egy elektromos SUV és egy e-limuzin gördül le.

Az Audi FAW NEV Company az első olyan vegyesvállalat, amelyben az Audinak többségi részesedése van Kínában. Az új üzem irányítását is a cég vezérigazgatója, Helmut Stettner végzi majd.

Tetszett ez a cikk? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink