Gyártók Tavares: jövőre vége lesz a chiphiánynak

Tavares: jövőre vége lesz a chiphiánynak

autopro.hu/V.M. | 2022.10.19 09:17

Tavares: jövőre vége lesz a chiphiánynak

Fotó: Stellantis Global Newsroom

A Stellantis autóipari konszern vezérigazgatója, Carlos Tavares arra számít, hogy 2023 végére megszűnik a félvezető komponensek 2021 eleje óta fennálló hiánya.

Hirdetés

„2023 végére a félvezetőellátás biztosított lesz” – fogalmazott Tavares a Párizsi Autószalonon. A Reuters beszámolója szerint egyúttal a magas inflációra is kitért: meglátása szerint egy-két év kérdése, hogy az infláció ismét kontroll alá kerüljön.

A világ negyedik legnagyobb autógyártójának vezére korábban az Európai Unió emissziós céljaival kapcsolatban is megszólalt Párizsban, rámutatva, hogy a hibrid autóknak a megfizethető mobilitás érdekében nagyobb szerepet kellene hagyni az elektromos átmenetben.

Javulnak a kilátások?

Nemsokkal a párizsi rendezvény előtt Tavares még azt mondta, hogy a chiphelyzet 2023 végéig feszült marad, azután pedig enyhülni fog – vagyis, hogy a hiány nem szűnik meg a következő évben.

Szeptemberben a Volkswagen beszerzési vezetője, Murat Aksel is hasonlóan nyilatkozott, egyúttal megjegyezve, hogy az ellátási zavarok az „új normális” részei lesznek.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink