Gyártók Tanulmányautókat vitt Genfbe a Suzuki

Tanulmányautókat vitt Genfbe a Suzuki

autopro.hu | 2015.03.08 07:14

Tanulmányautókat vitt Genfbe a Suzuki

A 85. Genfi Autószalonon a Suzuki két tanulmányautót mutat be: az iK-2 és az iM-4 modellt. A két járműben új környezetbarát technológiák is debütálnak, így az új generációs platform, a csökkentett méretű, közvetlen befecskendezésű Boosterjet turbós benzinmotor és az SHVS hibrid meghajtás.

Hirdetés

Újgenerációs platformját úgy tervezték, hogy a tömeg csökkentése mellett is hathatósan növelje a merevséget. Ehhez az kellett, hogy alapjaiban újratervezzék az alvázat és optimalizálják a jármű teljes kiképzését, ideértve az alvázra épített elemeket is. Mindezek eredményeképpen javul az üzemanyag-felhasználás hatékonysága, a biztonság, a jármű irányítása és stabilitása, valamint a zaj-vibráció-keménység jellemzői a teljes felületen. A fejlesztés nyomán a Suzuki jelenlegi négy platformját három váltja fel, a funkcionális elemeket modulárissá teszi. Az iM-4 és az iK-2 modell már az új platformot tartalmazza.

iM-4

A márka újonnan fejlesztett egyliteres, közvetlen befecskendezésű Boosterjet turbómotorja takarékosan bánik az üzemanyaggal. A fogyasztást a lökettérfogat csökkentésével mérsékelték, a teljesítmény és a nyomaték növeléséről a turbófeltöltő gondoskodik. Az üzemanyag-hatékonyságra és a masszív teljesítményre vonatkozó elvárások teljesítése mellett a motor elrendezésének optimalizálásával és különféle technológiák alkalmazásával a súlyt is sikerült csökkenteni, így a jármű megfelel a kisautók méretére és tömegére vonatkozó szigorú előírásoknak. Az iK-2 modellbe Boosterjet motor kerül.

iK-2

Az SVHS betűszó a Suzuki okos hibridjárművét jelöli (smart hybrid vehicle by Suzuki). Az új enyhe hibrid meghajtási rendszer magában foglalja az integrált gyújtásgenerátort (ISG), rásegít a motor teljesítményére és hatékonyan nyeri vissza az energiát. Az iM-4 modellben SVHS lítiumion-akkumulátor dolgozik. Az újonnan fejlesztett integrált gyújtásgenerátorral párosulva a regeneratív fékrendszer ideális hibrid megoldás a kisautóknál: az üzemanyag-hatékonyság javítása mellett kordában tartja a méretet, a tömeget és a költségeket.

A Suzuki a január–decemberi időszakban 2 877 000 járművet értékesített világszerte, ami 7 százalékos növekedés a megelőző évhez képest. Európában az értékesítés 199 571 járműre nőtt.

Kiemelt Partnereink