Gyártók Takarékosabb Scaniák

Takarékosabb Scaniák

autopro.hu/B.Cs. | 2013.05.04 15:21

Takarékosabb Scaniák

A Scania számos újdonságot mutatott be, amelyek mindegyikének célja az üzemanyag-hatékony működés és az üzemidő növelésének elősegítése. Bemutatkozott a Scania Streamline, illetve vele párhuzamosan kibővült a rendelhető Euro VI motorpaletta, amelyek között a Scania V8 is megtalálható.

Hirdetés

Scania Streamline a neve a Scania G- és R-szériás kis üzemanyag-fogyasztásra optimalizált, hosszú távú fuvarozásra tervezett tehergépkocsijainak, amelyek kialakítása és légterelő-készlete alacsony légellenállást eredményez. A Scania a G- és R-szériás fülkék átalakításával tovább finomította a légáram útját a jármű előtt és az oldalánál, így csökkentve a légellenállást és az üzemanyag-fogyasztást.

Mindemellett áttervezett, kedvezőbb légáramlású napellenző és kiegészítő lámpák elérhetők a fülkékhez. Az új ülések, valamint a belső színek további lehetőségei a járművezető, illetve az utas számára is növelik a komfort-érzetet és kényelmet.

Streemline R580 Topline szerelvény

Az Euro VI motorok második generációjához tartozó 450 és 490 lóerős erőforrásokkal a gyártó szerint akár 2 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető. Az új 520 és 580 lóerős Euro VI V8 motorok kimagasló teljesítményt biztosítanak. A már bevált EGR és SCR technológiák kombinációja optimális teljesítményt nyújt minden piaci szegmens és szereplő számára. A Scania ügyfelei most már kilenc különböző Euro VI motor közül választhatnak, amelyek teljesítménye a kilencliteres 250 lóerős erőforrástól egészen az 580 lóerős V8-asig terjed. További motorok a későbbiek folyamán lesznek elérhetőek. Ezeken felül két gázüzemű motor is rendelkezésre áll, amelyek alkalmasak biogáz-, sűrített földgáz- (CNG) vagy folyékony (LNG) gázüzemre.

A Streamline bemutatásával egyidejűleg a Scania számos olyan új szolgáltatást is bevezet, amelyek növelik az üzemidőt és megkönnyítik a szervizzel történő kapcsolatteremtést. A távdiagnosztika (Scania Remote diagnostics) lehetővé teszi a szervizek és a Scania Assistance számára, hogy a diagnosztikai programokat távolból futassák le, ezzel előre felkészülve a jármű akár szervizben, akár az út mentén történő javítására, így csökkentve az állásidőt az ügyfél számára.

A Scania Opticruise új üzemmódokkal gyarapodott. Az üzemanyag-megtakarítás maximalizálása érdekében az új Economy módot a Scania Active Prediction rendszerbe integrálták.

Kiemelt Partnereink