Gyártók Szűkíteni fogja kínálatát a Volkswagen

Szűkíteni fogja kínálatát a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2022.04.06 12:18

Szűkíteni fogja kínálatát a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az évtized vége felé haladva a Volkswagen sok belső égésű motoros modelljét fogja kivezetni kínálatából, továbbá a hangsúlyt az eladásnövelésről a nagyobb haszonkulcsú prémiumkategóriás járművek gyártására helyezi át – osztotta meg a német OEM pénzügyi vezetője.

Hirdetés

„A fő cél nem a növekedés” – idézi a nemrég a Finacial Times-nak nyilatkozó Arno Antlitz-et a Reuters. „Sokkal inkább a minőségre és a haszonkulcsra fókuszálunk, mint a mennyiségre és a piaci részesedésre.”

Az interjú során Antlitz elárulta továbbá, hogy a VW konszern a következő nyolc évben hatvan százalékkal fogja csökkenteni a konvencionális hajtású személyautók kínálatát Európában. A vállalatcsoport ma mintegy száz, különböző márkák alá tartozó benzines és dízelhajtású modellt kínál.

Az autóiparban évtizedeken keresztül a nyereségnövelés bevett módszere az értékesítések fokozása volt. A VW új stratégiája a megközelítés alapjaiban megváltozásának jele – mutatott rá elemzésében a Financial Times.

A VW nem sokkal ezelőtt még maga is a régi szemléletmódot képviselte az értékesítésnövelést hajszoló stratégiájával, aminek köszönhetően 2018-ban a General Motors-t és a Toyotát is sikerült maga mögé utasítania, a világ legnagyobb autógyártója címet elnyerve.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink