Gyártók Szorosabb együttműködésre lép a Mercedes-Benz és az Nvidia

Szorosabb együttműködésre lép a Mercedes-Benz és az Nvidia

autopro.hu/B.A. | 2020.06.26 04:23

Szorosabb együttműködésre lép a Mercedes-Benz és az Nvidia

Fotó: Daimler Media

A félvezetőket gyártó Nvidia és a Daimler olyan Mercedes-Benz autók fejlesztésére és felszerelésére kötött megállapodást, amelyek az önvezető funkcióhoz egy újgenerációs chipet és szoftverplatformot alkalmaznak.

Hirdetés

A jelentős anyagi háttérrel rendelkező technológiai vállalat és a világ legrégebbi autógyártója közötti szövetség lehetővé teszi a Mercedes számára, hogy közösen fejlesszenek új, automatizált vezetési képességeket és szoftveralkalmazásokat, amikor az autóipar küszködve próbál nyereséget realizálni.

„Úttörő, szoftvervezérelte vezetéstámogató és önvezető számítógépes architektúra kiépítésén dolgozunk” – nyilatkozta a Daimler vezérigazgatója, Ola Källenius a két vállalat közös bemutatóján.

Kell még várni az Nvidia Drive megjelenésére

2024-ben dobják piacra az Nvidia Drive AGX Orin platformot, ami egy olyan önvezető autó processzor, mely az okostelefonok hasonló módon, naprakész frissítést tesz lehetővé a Mercedes modellek szoftverei számára.

„Minden egyes új, Nvidia Drive rendszerrel felszerelt Mercedes-Benz, egy mesterséges intelligencia szakértőkből és szoftvermérnökökből álló csapattal érkezik majd, akik folyamatosan fejlesztik, finomítják és végigkísérik az autó teljes élettartalmát” – fejtette ki az Nvidia ügyvezető igazgatója, Jensen Huang.

Minden autót mesterséges intelligencia és szoftver szakértőkből álló csapatok támogatnak majd.

Minden autót mesterséges intelligencia és szoftver szakértőkből álló csapatok támogatnak majd. | Fotó: Daimler Media

A vállalatok közösen fognak fejleszteni mesterséges intelligencia és autonóm járműalkalmazásokat, hogy az önvezetés egy magasabb szintjére jussanak, mondta a Daimler.

Mindenhol több partner van

Az új partnerséget megelőzően a Daimler éppen múlt héten megszüntette a rivális német luxusautó gyártóval, a BMW-vel közös, önvezetésre fókuszáló együttműködését.

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes-szel való partnerség miképp befolyásolja az Nvidia évtizedes kooperációját az Audival, Danny Sharpio, az Nvidia szóvivője elmondása szerint egyik megállapodás sem kizárólagos. Kifejtette továbbá, hogy a Mercedes-szel óriási elhivatottsággal, hatalmas energiabedobással és jelentős beruházással igyekeznek piacra dobni újdonságukat.

2019-ben a Mercedes világszinten 2,39 millió autót értékesített. A két vállalat már több mint öt éve dolgozik együtt az autonóm vezetés és a mesterséges intelligencia területén – számolt be a Reuters.com.

Kiemelt Partnereink