Gyártók Szinte már az űrben a Tesla árfolyama

Szinte már az űrben a Tesla árfolyama

Beck András | 2020.01.14 09:23

Szinte már az űrben a Tesla árfolyama

Rekordcélár érkezett a Tesla-ra. A hétfői kereskedés elején átmenetileg először emelkedett a Tesla részvényárfolyama 500 dollár fölé, annak hatására, hogy az Oppenheimer & Co elemzőház a korábbi 385 dollárról 612 dollárra emelte a célárat a részvényre.

Hirdetés

A lendület kitartott a zárásig, ugyanis a papír 524,86 dolláron, 9,8 százalékos rali után hagyta el a parkettet. Napközben 525,63-ig is elszaladt a kurzus. Idén már 25,5 százalékos pluszban van a részvény, az elmúlt egy évben pedig 52,4 százalékkal lőtt ki.

Az is segített a kezdeti emelkedésben, hogy a kínai kormány jelezte, hogy nem kívánja olyan mértékben csökkenteni az elektromos autókra vonatkozó állami támogatás mértékét, mint tavaly, ami nagy segítség lehet a Tesla-nak. Az Oppenheimer céláremelése ellenére fontos megjegyezni, hogy az egyes elemzőházak továbbra is nagyon megosztottak a Tesla-t illetően – hívta fel a figyelmet az Erste Befektetési Zrt.

Nagy a szórás

A Marketscreener tőzsdei adatbázisában szereplő átlagos célárfolyam egyébként csupán 353,4 dollár, ami 32,7 százalékos kurzuscsökkenést vetít előre. Az átlagos ajánlás a papírral kapcsolatban a tartás. Összesen 34 elemző követi a Teslát, közülük heten vételt, ketten felülsúlyozást, tizenketten tartást, heten alulsúlyozást, négyen pedig eladást javasolnak. Két elemző nem fogalmazott meg ajánlást a célárfolyama mellé.

Utolérik a Volkswagent?

A 48 800 ember foglalkoztató Tesla tőzsdei kapitalizációja jelenleg 94,6 milliárd dollár, ha az árfolyam elérné az Oppenheimer & Co elemzőház 612 dolláros célárfolyamát, akkor ez már 110,3 milliárd dollár lenne.

Csak összehasonlításképpen, a Volkswagen kapitalizációja jelenleg 91,1 milliárd euró, ami 101,5 milliárd dollárnak felel meg.

Nyitókép: instagram.com/teslamotors/

Kiemelt Partnereink