Gyártók Szigorú környezetvédelmi célokat állított magának a Volkswagen

Szigorú környezetvédelmi célokat állított magának a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2021.05.03 09:21

Szigorú környezetvédelmi célokat állított magának a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

Konkretizálta klímavédelmi terveit a Volkswagen márka, mely legkésőbb 2050-re teljesen karbonsemlegessé szeretne válni. Maga a brand megfogalmazott olyan célokat is, amik szigorúbbak a Volkswagen Csoport elvárásainál.

Hirdetés

Átmeneti célként azt tűzte ki a Volkswagen, hogy 2030-ra autónként negyven százalékkal csökkenti a károsanyag-kibocsátását, miközben a Csoport célja ebben a szegmensben harminc százalékos csökkenés.

Az autónkénti károsanyag-kibocsátás mércéje a 2018-as érték, ezek alapján nagyjából 17 tonnával kevesebb szén-dioxidot fog kibocsátani a Volkswagen 2030-ban a 2018-as adatokhoz képest. Ez a cél abszolút reálisnak tekinthető a brand elektromos offenzívájának köszönhetően, valamint az akkumulátorok újrahasznosítására is nagy hangsúlyt fektet a VW.

Úton a nulla felé

A Volkswagen fenti célokat tartalmazó programja, a „Way to Zero”, azaz úton a nulla felé nevet viseli. Ralf Brandstätter, a cég vezérigazgatója erről elmondta, hogy a mostani elektromos offenzíva csak a kezdet, és holisztikus megközelítést alkalmaznak a dekarbonizáció tekintetében.

Ennek jegyében Németországban egy napelempark kiépítésében is részt vesz a vállalat, valamint az ID-modellcsaládot is folyamatosan annak jegyében fejlesztik, hogy még zöldebb autók gördülhessenek le a gyártósorokról.

Kiemelt Partnereink