Gyártók Százakat vesz fel az üléshuzatgyártó nagykanizsai cég

Százakat vesz fel az üléshuzatgyártó nagykanizsai cég

MTI | 2010.09.15 22:07

Százakat vesz fel az üléshuzatgyártó nagykanizsai cég

Az eddigi 30-ról 350-re bővíti alkalmazottainak számát az év végéig a nyugat-európai autógyáraknak üléshuzatokat készítő Car-Inside Kft. Nagykanizsán – közölte a társaság ügyvezetője szerdán az MTI-vel.

Hirdetés

Csillag Balázs elmondta: a korábbi Eybl Hungária Kft. vagyonának továbbműködtetésére alig másfél évvel ezelőtt alakult német tulajdonú cég már mintegy száz dolgozót vett fel és foglalkoztat a dél-zalai városban. A 350 fős létszámot decemberig szeretné elérni, az alkalmazottak száma ezzel némiképp meg is haladja majd a két évvel ezelőtt foglalkoztatottakét - tette hozzá az ügyvezető.

Az ügyvezető az előzményeket ismertetve felidézte, hogy az osztrák Eybl International AG 1992-ben hozta létre első magyarországi telephelyét a Vas megyei Jánosházán. Két évvel később a Zala megyei Lentiben, 1998-ban Nagykanizsán, majd 2004-ben Körmenden nyitott újabb egységet. A csúcsidőszakban összesen 1900 dolgozót alkalmazott a cég.

Az osztrák Eybl 2008-ban csődöt jelentett, ennek következményeként egy hónappal később a magyarországi leányvállat felszámolási eljárást kezdeményezett maga ellen. A gyártás fenntartása érdekében 2009 februárjában jött létre az elsősorban autótextilekkel foglalkozó német Prevent-csoporton belül a Car-Inside Kft., amely kifejezetten a magyarországi telephelyek működtetésére alakult.

Az új cég egy évvel ezelőtt meg is vásárolta az egykori Eybl magyarországi telephelyeit és megmaradt vagyonát, de közben folyamatosan csökkent a rendelésállomány, így Nagykanizsán mindössze 30 ember maradt. Idén szeptemberre a Car-Inside olyan szerződéseket kötött a megrendelőivel, ami már lehetővé tette a munkaerő-felvételt, így először a korábbi dolgozókat keresték meg. Az első száz ember már munkába állt, de a társaság folyamatosan veszi fel az alkalmas jelentkezőket, elsősorban textilipari szakmunkásokat.

Csillag Balázs a nagykanizsai tevékenységükről annyit mondott el, hogy a gyártóüzem az egyik közelebbről meg nem nevezett német autógyárnak készít üléshuzatokat.

Kiemelt Partnereink