Gyártók Svéd kukásautók tesznek rendet Miskolc környékén

Svéd kukásautók tesznek rendet Miskolc környékén

autopro.hu | 2015.12.02 07:38

Svéd kukásautók tesznek rendet Miskolc környékén

23 új Scania hulladékgyűjtő tehergépkocsi 37 településen mintegy 250 ezer ember szolgáltatását látja majd el.

Hirdetés

Miskolc és 36 környező település önkormányzata két éve hozta létre a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.-t, amely eddig bérelt járművekkel végezte tevékenységét. Ezeket cserélték most újakra.



A beszállító elsősorban a használati értékek, az össztömeg és a motorteljesítmény társítási lehetőségei, valamint az Euro 6 normát teljesítő „csak SCR-es” motorok miatt választotta a Scaniát a hulladékgyűjtő tehergépkocsik alapjárműveként. Egyes modelleknél nagy össztömeg mellett kis teljesítményre, míg másoknál kis össztömegre, de nagy teljesítményre volt szükség, esetenként összkerékhajtással kiegészítve, az alkalmazási terült sajátosságainak megfelelően.

A tömörítős hulladékgyűjtő felépítmények a Geesinknorba, míg a konténeremelősök a Hyva holland gyártók termékei. Az összkerékhajtású kivitelek kézi sebességváltót kaptak, míg a többi járműben Opticruise automatizált váltó dolgozik. A tömörítő felépítményes modellek házhoz menő szelektív és hagyományos rendszerű hulladékgyűjtési feladatokat látnak el a lakosság számára, a konténeremelősök elsősorban közületeket szolgálnak ki. A 4x4-es járművekre azért volt szükség, mert téli útviszonyok esetén Miskolc bizonyos területeit csak ezek tudják biztonságosan megközelíteni. A 4x4-es konténeremelős gépkocsikat télen a közutak síkosságmentesítésére is bevetik majd.

Kiemelt Partnereink