Gyártók Stratégiai megállapodást kötött a Daimler és a Luminar

Stratégiai megállapodást kötött a Daimler és a Luminar

autopro.hu/P.B. | 2020.11.02 11:20

Stratégiai megállapodást kötött a Daimler és a Luminar

Fotó: Daimler Media

A Daimler Truck és a Luminar együttműködésének érdekében a Daimler kisebbségi tulajdonossá vált a Luminarban. A cég piacvezető a lidarok területén, a technológia kulcsfontosságú szerepet játszik az autonóm járművek fejlesztésében. A Daimler Truck és a Luminar mellett a robotikával foglalkozó, a Daimler alá tartozó Torc is részt vesz az együttműködésben.

Hirdetés

Dr. Peter Vaughan Schmidt, a Daimler autonóm járművekért felelős részlegének vezetője örömét fejezte ki, hogy a Daimler együttműködhet a Luminarral, mely cég – Schmidt szavai szerint – úttörő szerepet játszik az önvezető autók utakra kerülésében. Mint mondta, az együttműködés célja a teherautók automatizálása.

A Daimler közleménye szerint az autonóm teherautók megjelenése drasztikus javulást hozhat a teherszállítás hatékonyságában, ráadásul a technológia városi közlekedésben való alkalmazása már nincs is messze.

Austin Russel, a Luminar alapítója és vezérigazgatója szintén üdvözölte a megállapodást, és kiemelte, hogy a szállítmányozás önvezetővé tételében komoly üzleti potenciál rejlik. Michael Fleming, a Torc Robotics vezérigazgatója várakozással tekint az együttműködésre.

Előrehaladott fejlesztések

A Daimler és a Torc 2019 tavaszán kezdte meg együttműködését, és még abban az évben, szeptemberben a Daimler alá került a Torc. A közös munka gyümölcseként már négyes szintű önvezető teherautókat tesztelnek.

Kiemelt Partnereink