Gyártók Startupokkal innoválna a Toyota

Startupokkal innoválna a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2023.08.29 15:21

Startupokkal innoválna a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota Motor Europe startupok jelentkezését várja egy új programjához. A különböző tarületeken tevékenykedő cégekkel való együttműködés a gyártó reményei szerint hozzá fogja őt segíteni ahhoz, hogy régóta kitűzött céljának megfelelően egy mobilitási vállalattá alakulhasson.

Hirdetés

A Toyota Open Labs innovációs platform keretében startupok az autógyártó szakembereivel működhetnek majd együtt fejlesztéseik tökéletesítésében.

A Toyota öt területen tevékenykedő cégek jelentkezését várja a programjába. Ezen területek között van az energia – ideértve például az okostöltést és az energiaátmenetet támogató megoldásokat –, a körforgásos gazdaság és a karbonsemlegességet lehetővé tevő megoldások is.

Továbbá jelentkezhetnek a programra az újszerű mobilitási koncepciókhoz, mint az autómegosztáshoz vagy autóelőfizetésekhez kapcsolódó fejlesztéseket végző cégek, ahogy azok is, melyek „a mobilitás mindenki számára” elvnek megfelelően olyan megoldásokon dolgoznak, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több ember férjen hozzá a közlekedési lehetőségekhez.

Komoly támogatás a tét

A programba beválasztott startupok lehetőséget kapnak arra, hogy együttműködjenek a Toyota szakembereivel, illetve, hogy az autógyártóval közösen tesztelhessék koncepciójuk életképességét. Ezenkívül a 2024-es párizsi paralimpián is bemutathatják majd fejlesztésüket.

A beválasztott startupok a Toyota Tsusho Europe, a Toyota ellátási lánci üzletágának, a Kinto Europe, vagyis a Toyota mobilitási cégének, a Woven Capital, a Toyota befektetési alapjának, illetve a Toyota Mobility Foundation nonprofit alapítvány szakembereivel működhetnek majd együtt.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink