Gyártók Stadler: díszpolgár lett Szolnokon Spuhler

Stadler: díszpolgár lett Szolnokon Spuhler

autopro.hu | 2013.09.19 08:53

Stadler: díszpolgár lett Szolnokon Spuhler

A Stadler szolnoki üzeme 2009-ben kezdte meg működését, azóta 13 milliárd forintos beruházásnál járnak Magyarországon.

Hirdetés

A kitüntetést a svájci járműgyártó vállalat első embere a Prima Primissima díjátadó ünnepségen vette át a Szolnoki Szigligeti Színházban. A város által adható legmagasabb szintű elismerést Peter Spuhler a nevével fémjelzett vasúti járműgyártó beruházás Szolnokra gyakorolt jelentős hatása miatt kapta meg a város közgyűlésétől. A Stadler jelenléte Szolnokon nem csak a munkahelyek számában mutatkozik meg, a társaságnak kiemelt szerepe van Szolnok vasúti hagyományainak további fejlesztésében és megújításában, illetve tevékenységének kezdető óta kiemelt figyelmet fordít a helyi sport és kultúra támogatására is.

A Stadler szolnoki üzeme 2009-ben kezdte meg működését, azóta a cégcsoport folyamatosan fejleszti, bővíti a gyár kapacitását és területét. Az üzem a cégcsoporton belül villamos és dízel, normál és széles nyomtávolságú, illetve egyszintes és emeletes vonatok alumínium kocsiszekrényeinek hegesztését és fényezését látja el. A gyár létrehozásával a Stadler négy évvel ezelőtt teljesen új tevékenységet honosított meg Magyarországon, a magyar leányvállalat pedig mára már Európa egyik legkorszerűbb alumíniumhegesztő üzemének számít.

A társaság legutóbbi, ez év áprilisban befejezett bővítésével a szolnoki üzem megduplázza teljesítményét, ugyanis az eredetileg évi 200 kocsiszekrényre tervezett üzem kapacitása idén már eléri a 370-et, míg 2014-ben a tervek szerint legalább 500 kocsiszekrény készül Magyarországon. A bővítés részeként a Stadler Szolnokon építette ki a cégcsoport új forgóváz javító kompetencia központját is. A gyár a hazai megrendelések kiszolgálása mellett jelenleg a német, fehérorosz, észt és lengyel piacokra termel. A legutóbbi bővítéssel együtt a Stadler már összesen 13 milliárd forintos beruházásnál jár Magyarországon.

Kiemelt Partnereink