Gyártók Sportos változattal egészül ki az ID-család

Sportos változattal egészül ki az ID-család

autopro.hu/P.B. | 2021.04.20 15:19

Sportos változattal egészül ki az ID-család

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az ID.4 GTX a Volkswagen első tisztán elektromos, sportos modellje lesz. A tervek szerint a későbbiekben az ID-család összes modellje kap GTX-változatot. Az ID.4 GTX április 28-án mutatkozik be Európában.

Hirdetés

Klaus Zellmer, a Volkswagen sales&marketing területért felelős igazgatósági tagja szerint a GT betűk hosszú ideje jelentik a vezetési élményt egy-egy modell neve mellett. Az „X” a hidat jelenti e két betű és a jövő mobilitása között, ezért lesz az elektromos modellek sportos változatának jelölése a GTX – mondta Zellmer.

A GTX-modellek kapnak plusz egy motort az első tengelyre, így összkerékhajtás és komoly teljesítmény társul majd hozzájuk. Az új „Traction” módban állandóan használatban lesz a plusz motor, míg a többi módban magától, tizedmásodpercek alatt kapcsol be, amikor szükséges.

A teljesítmény mellett a sportos dizájn is egyértelműen elhelyezi a palettán a GTX változatokat – írja a Volkswagen közleménye.

A sportos elektromos modellek megjelenése is része a Volkswagen elektromos offenzívájának, míg 2050-re a vállalat célja, hogy karbonsemlegesen működjön. Ennek jegyében csak 2025-ig 16 milliárd eurót fektet az elektromobilitásba a Volkswagen Csoport.

Kiemelt Partnereink