Gyártók A hűtőrács is képernyő a DS Aero Sport Lounge-on

A hűtőrács is képernyő a DS Aero Sport Lounge-on

autopro.hu/K.Á. | 2020.03.08 08:18

A hűtőrács is képernyő a DS Aero Sport Lounge-on

Fotó: DS Automobiles

Nem titkoltan műalkotásnak szánták a franciák a DS prémiummárka Aero Sport Lounge csúcsteljesítményű, egyelőre koncepció-szinten létező modelljét, amelybe magas fokú technológiát és virtuóz anyaghasználatot egyaránt belesűrítettek. A DS legújabb tanulmányautója a luxusautózás határait feszegetve kínál kifinomult stílust és kiemelkedő teljesítményt.

Hirdetés

A fővonalait nézve inkább szögletes, ám mégis áramvonalas Aero Sport Lounge bődületes méreteivel kapja el tekintetünket. Az autó 5 méteres hossza és merészen, sportosan mélyre húzott, ereszkedő tetővonala inkább a kirobbanó erőt, semmint a puha, elegáns luxust sugározza. A kocsi 23 colos (!) kerekeivel uralkodik az úttesten, és extravagáns fényszórói, lámpatestjei okán jelentkezhetne akár egy sci-fi filmforgatásra is.

A hűtőrács képernyőként foglalja magában a világító monogramot és DS AUTOMOBILES feliratot. A kompozit anyagból készült üveglap mögött, rejtett szemekként elhelyezett érzékelők pásztázzák az utat, és több terabájtnyi információval látják el a vezérlőegységeket. A DS Matrix LED Vision fényszórókat a nappali menetfény és a DS Light Veil fénycsíkok egészítik ki.

Durva gyorsulás

Az autó oldalán az E-TENSE feliratvilágítás látható, amely az 500 kW-os (680 lóerős) villanymotorra utal. Ez a motor a padló alatt elhelyezett, 650 km feletti hatótávolságot biztosító, 110 kWh teljesítményű, új generációs akkumulátorhoz csatlakozik. A Formula-E-ben bajnoki címeket nyert modellektől örökölt technológia nagyon meggyőző gyorsulást biztosít: 0-ról 100 km/h-ra mindössze 2,8 másodperc alatt pattan fel a kocsi.

Futurisztikus utazógép

A képernyők, amelyek eddig központi helyet foglaltak el a legtöbb tanulmányautóban és szériaautóban, ennél a modellnél már nem léteznek a maguk materiális mivoltukban. Az utasokkal szemben légies kialakítású, széles felület helyezkedik el. A pamutszatén borítású alsó rész a felső lapról származó információk kivetítésére szolgál. A navigációhoz, valamint az információs és szórakoztató rendszer és a megosztás új formáinak megismeréséhez szükséges elemek tarkítják a felületet. A tanulmányautóról készített hivatalos fotók mellé kapott sajtóanyag e pontján nem igazán tudtuk elképzelni, mi hogyan történhet a DS Aero belterében, így megkerestünk egy DS promófilmet, amely valamivel bővebb képet ad az interaktív felületekről.

A tájékoztatás és a szórakozás egyesítése tökéletes értelmet kap az érintőképernyős tabletek kötöttségeinek megszüntetésével. A kétoldalt elhelyezett képernyőkön látható az autó digitális hátulnézeti képe, és itt található az összes paraméterező és kényelmi funkció vezérlőgombja. Mint egy első osztályú környezetben, mindenki saját képernyővel rendelkezik. A vezetéshez szükséges elemek a virtuális valóságban jelennek meg a szélvédőre vetítve. Az autó természetesen kézmozgással adott utasításokat követve cselekszik.

Fotók: DS Automobiles

Fotók: DS Automobiles

A műszerfalat és az ülések háttámláját szalma intarzia díszíti. Az igényesen kidolgozott anyagban a kézműves luxustermék és a fenntarthatóság iránti vágy fejeződik ki. A nagy sűrűségű habtechnológiával készült, nagyobb méretű üléseket tetszetős pamutszatén borítás fedi, a felület rendkívül kellemes tapintású. Ez a nagyon finom szövésnek köszönhető, amely páratlanul strapabíróvá és finommá teszi az anyagot. Az ajtókat borító háromdimenziós hatású, mikroszálból fonott műszaki szövet számtalan átlátszó rudat foglal magában, hangulatfényt biztosítva az utastérben. A kivételes tudású kézműves mester által készített egyedi fonás tökéletesen elegyíti a művészetet és a technológiát.

Kiemelt Partnereink