Gyártók Sokat fektet dolgozói képzésébe a Mercedes

Sokat fektet dolgozói képzésébe a Mercedes

autopro.hu/V.M. | 2022.07.13 15:21

Sokat fektet dolgozói képzésébe a Mercedes

Fotó: Daimler Global Media Site

A Mercedes-Benz 2030-ig csak Németországban 1,3 milliárd eurót fektet be munkavállalói képzésébe, azzal a céllal, hogy felkészítse őket a digitalizáció és az elektrifikáció új követelményeinek teljesítésére.

Hirdetés

Dolgozói képzésére a Mercedes a Turn2Learn programját futtatja. Ez három pilléren alapul, melyek az e-learning platformok, a személyre szabott tanulási utak, illetve a már korábban is elérhető képzési programok.

Az e-learning platformok bevezetése 2022 harmadik negyedévében kezdődik. A platformok először adminisztratív területeken és a termelés kiválasztott területein pilot programok formájában lesznek elérhetőek. Ezek a platformok lehetővé fogják tenni a dolgozóknak, hogy rugalmas időbeosztással, önállóan képezzék magukat akár a mostani munkájukban, akár más, szabadon kiválasztott területeken. Az e-learning platformokon keresztül a dolgozók többek között adattudományi, szoftverekkel kapcsolatos és gazdasági ismereteket szerezhetnek majd.

Az elérhető képzési lehetőségek közül a munkavállalók maguk választhatnak majd a Mercedes közleménye szerint. A személyre szabott tanulást és az oktatási platformok hatékony használatát mesterséges intelligencia fogja támogatni a jövőben.

Gyakorlatias tudást adnak át

A digitalizációhoz kapcsolódó képzések gyakorlati hasznára nyújt példát a termelés. Itt az adatelemzési ismeretekkel felvértezett dolgozók a rendszereket hatékonyabban tudják majd működtetni, a hibákat előbb felismerhetik, ezáltal megelőzhetik a váratlan leállásokat.

2020-ben a Mercedes-Benz Csoport 75 ezer dolgozója vett részt szoftverekkel, programozással és informatikával kapcsolatos képzéseken. A termelésben 2020 óta körülbelül 57.500 fő részesült elektromobilitási képzésben.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink