Gyártók Saját fejlesztésű üzemanyagcellával áll elő a SAIC

Saját fejlesztésű üzemanyagcellával áll elő a SAIC

autopro.hu/P.B. | 2021.11.12 15:18

Saját fejlesztésű üzemanyagcellával áll elő a SAIC

Fotó: SAIC Group

Nagy lépést tett a SAIC (és így Kína is) a klímasemleges közlekedés felé azzal, hogy a cég saját hidrogén üzemanyagcellás rendszereket fejlesztett. A SAIC ezzel az első olyan kínai vállalat, ami hidrogén üzemanyagcellát fejlesztett.

Hirdetés

Az idei évben a SAIC több alkalmazását is tesztelte a hidrogén üzemanyagcellának: autókban, kisteherautókban, kamionokban és buszokban is tesztelték a megoldást összesen 13 kínai városban, most pedig a világ eddigi legnagyobb hidrogénes flottájának megalkotásán dolgozik a cég Ordos városában, ahol tízezer ilyen teherautó állhat forgalomba.

A SAIC alá tartozó Shanghai Hydrogen Propulsion Technology nevű vállalatot 2018-ban alapították, a cég feladata kifejezetten a hidrogén üzemanyagcellák fejlesztése.

Új cellák

Az új PROME M4H üzemanyagcellákat az SHPT önállóan tervezte és fejlesztette, az összes elsődleges alkatrész (összesen 44 darab) hazai gyártású. A SAIC Motor arról számolt be, hogy az üzemanyagcella ugyanannak a globális szabványnak felel meg, mint a Toyota a termékei.

A tervek szerint évente négyezer ilyen üzemanyagcellát állít elő a jövő évtől a SAIC. Egy ilyen cella energiasűrűsége 722 watt/kilogramm – írja a Manufacturing Global.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink