Gyártók Rövidesen eldőlhet a Bugatti sorsa

Rövidesen eldőlhet a Bugatti sorsa

autopro.hu/V.M. | 2021.02.22 14:21

Rövidesen eldőlhet a Bugatti sorsa

Fotó: Bugatti

Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója szerint a Volkswagen Csoporthoz tartozó Bugatti és az elektromos sportautókat fejlesztő Rimac Automobili technológiai szempontból jól kiegészítenék egymást. A kijelentés felerősítette azon várakozásokat, melyek szerint a Bugatti rövidesen a horvát manufaktúra tulajdonába kerülhet.

Hirdetés

Még tavaly ősszel kapott szárnyra a híresztelés, miszerint a Volkswagen Csoporthoz tartozó Porsche a mostani 15,5 százalékról 49 százalékra emelné részesedést Rimac-ban, az ügylet részeként pedig a Bugatti a horvát cég kezébe kerülne.

Blume nemrég a német Automobilwoche autós szakportálnak úgy nyilatkozott, jelenleg mérlegelés alatt áll, hogy mi lenne a Bugatti számára a legjobb fejlesztési irány, és a Rimac szerephez juthat, mert a kettő márka jól kiegészítené egymást technológiai szempontból. Hozzátette, úgy véli, hogy még az év első felében el fog dőlni a luxusmárka sorsa.

A Rimac az elektromos hajtásrendszerek terén szerzett tapasztalatai miatt érdekes a Volkswagen Konszern számára. A horvát vállalat elektromos sportautókhoz fejlesztett egy padlólemezt, amit más autógyártók, például a Pininfarina is felhasznál saját modelljéhez.

A Reuters beszámolója szerint Blume a Bugatti-Rimac ügylet állása mellett azt is megosztotta, hogy a Porsche 2025-ig tízmilliárd eurós költségcsökkentésre készül a korábban tervezett hatmilliárdos helyett.

Kiemelt Partnereink