Gyártók Rossz egészségügyi körülményekre panaszkodnak a Tesla dolgozói

Rossz egészségügyi körülményekre panaszkodnak a Tesla dolgozói

autopro.hu/P.B. | 2020.05.26 08:22

Rossz egészségügyi körülményekre panaszkodnak a Tesla dolgozói

Fotó: Tesla

A Tesla fremonti üzemében dolgozó munkások közül többen is a rossz egészségügyi és munkakörülményekre panaszkodnak, volt, aki a járványtól való félelme miatt inkább megtagadta a munkát. A Tesla HR osztálya szerint a cég minden vonatkozó szabályt betart.

Hirdetés

Több olyan cikk jelent meg az Egyesült Államok sajtójában, ami arról szól, hogy a Tesla nem biztosít megfelelő körülményeket a dolgozói számára a koronavírus-járvány idején. Többek között olyanokról számolnak be, hogy a közösségi távolságtartás egyáltalán nem érvényesül, sokszor egymás közvetlen közelében kell dolgozniuk a gyártósoroknál, vagy például nem megfelelő a csarnokok szellőzése, emiatt lényegében „egymás levegőjét” szívják be a dolgozók.

Nagyon nem éreztem magam biztonságban – foglalja össze a panaszait Carlos Gabriel, az a munkás, aki megtagadta a munkát a gyárban.

Formális volt csak a leállás

Az Electrek arról is beszámolt, hogy a dolgozók elmondása szerint ugyanannyian dolgoztak a járvány idején, a leállás alatt is a gyárban, mint korábban, a leállás pedig csak névleges volt. A dolgozók testhőmérsékletét megmérték és maszkot is kapott mindenki.

Ugyanakkor a maszkviselés sem volt állandó, olyan dolgozói panaszt is olvasni, hogy a megterhelő fizikai munka közben időről-időre a munkások levették a maszkjaikat a többiek társaságában.

Vannak, akik elégedettek

A dolgozók egy csoportja örült annak, hogy nem kellett hosszabb ideig leállítani a termelést, sőt, vannak, akik még a maszkviselést is túlzásnak tartják, és ez ellen is tiltakoztak. A Tesla közben felszólította a dolgozóit, hogy térjenek vissza a munkába.

A vállalat HR-esei szerint a Tesla minden szabályt betartva működik, a dolgozók biztonságára vonatkozó összes előírást betartják Fremontban.

Kiemelt Partnereink