Gyártók Romló kilátások mellett is erősen húzott a VW

Romló kilátások mellett is erősen húzott a VW

autopro.hu/H.J. | 2018.08.13 16:09

Romló kilátások mellett is erősen húzott a VW

23 százalékkal növekedett a német konszern negyedéves üzemi eredménye annak ellenére, hogy az új, WLTP-normákra való átállás felborítja a személygépkocsik értékesítési kilátásait.

Hirdetés

A gépjárműértékesítés 5,5 százalékos emelkedése segített a csoportnak, hogy a második negyedéves, egyedi hatások előtti üzemi eredményt 4,55 milliárdról 5,58 milliárd euróra emelje az előző évhez képest, közölte a VW.

Az árbevétel arányos nyereség az előző évi 7,7 százalékról 9,1 százalékra nőtt. Az egyedi hatásokat is figyelembe véve (köztük a VW dízelbotrányához köthető 1,6 milliárd dollár értékű kiadás) a csoport üzemi eredménye 13 százalékkal 3,95 milliárd euróra csökkent. Ez esetben már az árbevétel arányos nyereség is csökkenést mutat, aránya 6,5 százalék.

Bár megerősítette üzemi árrését, a Volkswagen arra figyelmeztetett, pénzügyi céljainak betartása kihívás lesz.

– Nem ülhetünk babérjainkon, hiszen nagy kihívások állnak előttünk a közeljövőben, különösen az új WLTP tesztelési eljárásra való áttéréssel kapcsolatban mondta el a VW-csoport új vezérigazgatója. Herbert Diess szerint a növekvő protekcionizmus is szintén komoly kihívásokat tartogat a globálisan integrált autóipar számára.

Kiemelt Partnereink