Gyártók Rendezvényekkel harcol a gyárbővítésért a Tesla

Rendezvényekkel harcol a gyárbővítésért a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2024.01.03 06:22

Rendezvényekkel harcol a gyárbővítésért a Tesla

Fotó: Tesla

A Tesla különböző funkciójú épületekkel szeretné bővíteni németországi üzemét, a terv azonban nem aratott osztatlan sikert a gyár környékén. Sőt, nagyobb az ellenállás, mint várták, ezért kampányszerűen próbálja elfogadtatni a bővítést az amerikai gyártó.

Hirdetés

A Tesla már 2022 vége óta tervezi a grünheidei gyárának bővítését – ennek célja többek között az, hogy évente egymillió autót tudjon gyártani csak Németországban a cég. A tervet azonban ellenállással fogadták a helyiek, ezért a gyártó most információs rendezvényekkel akarja megszerezni a polgárok bizalmát. Az akció január másodikán kezdődött Grünheidében.

A tervek szerint a Tesla teherpályaudvart, raktárakat és napközi otthont szeretne építeni a gyár melletti területen, a bővítés ellen azonban a helyiek tiltakoznak.

A fejlesztési tervről (B terv) még nem született döntés. „Számos előnyt látunk a régió számára, ha a bővítés tervét jóváhagyják” – mondta Tesla a német sajtóügynökségnek.

A Brandenburgi Természetért és Tájért Egyesület azonban – a Tesla elleni polgári kezdeményezés – egyebek mellett bírálja az erdők további irtására vonatkozó terveket – jegyzi meg az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink