Gyártók Rekord termeléssel számol a Toyota

Rekord termeléssel számol a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2021.12.16 15:20

Rekord termeléssel számol a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota 2022 januárjában 800 ezer jármű legyártását tervezi, arra törekedve, hogy ledolgozhassa az elmúlt hónapok termeléskiesésének legalább egy részét. Az év első hónapjában a japán vállalat még sosem készített ennyi járművet.

Hirdetés

A mostani terv szerint januárban 60 ezerrel fognak több gépjárművet összeszerelni a Toyota üzemeiben, mint egy évvel korábban, 2021 első hónapjában.

A világ legnagyobb autóipari OEM-je idén több százezer járművét nem tudta elkészíteni az elhúzódó alkatrészhiány következtében. Mindezt annak ellenére, hogy a 2011-es Japán földrengés és cunami után megerősítette ellátási láncait, és a chiphiányt sokáig sikeresebben kezelte riválisainál.

A Toyota termelését, mint a megelőzőkben, úgy december hónapban is befolyásolja alkatrészhiány. A maláj és vietnami alkatrészgyárakban járványhelyzet akadályozza a termelést, az így fellépő alkatrészszállítási problémák pedig a japán üzemeket kényszerítik átmeneti leállásokra. A Toyota úgy számol, hogy az üzemszünetek miatt a hónapban 14 ezer autót nem tud terv szerint elkészíteni.

Ennek ellenére a japán OEM tartja magát célkitűzéséhez, miszerint a márciussal végződő mostani üzleti évben 9 millió járművet gyártson le – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink