Gyártók Rangos elismerésekkel gazdagodott a BMW

Rangos elismerésekkel gazdagodott a BMW

autopro.hu | 2024.02.21 04:20

Rangos elismerésekkel gazdagodott a BMW

Fotó: BMW

Fényes trófeákkal vette kezdetét a müncheni központú vállalatcsoport 2024-es éve: az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars” olvasói szavazásán két aktuális BMW modell is kategóriája élén végzett, miközben az új BMW 5-ös limuzint máris a női vezetők elsőszámú nemzetközi választásaként méltatták a nagyautók kategóriában.

Hirdetés

Az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars” olvasói szavazásán elnyert díjakkal a BMW idén is tovább folytatja 2023-as sikertörténetét. A BMW 2-es Coupé sorozatban harmadszor aratott diadalt a kompakt kategóriában, míg a BMW X1 a kompakt méretű SUV modellek mezőnyében végzett az első helyen. Az idén negyvennyolcadik alkalommal megrendezett olvasói szavazás végeredménye az európai autóipar egyik legnívósabb elismerése. A mintegy 100.000 résztvevő 13 kategória összesen 455 jelöltje közül választotta ki az egyes kategóriák nyerteseit, az abszolút győztest és az „import” bajnokot.

A 2024-es esztendő emellett az új BMW 5-ös limuzin kitüntetésével is kezdődött: a világ első számú üzleti modellje a nagyautók kategóriájában hódította el a „Women’s Worldwide Car of the Year” díjat. 52 ország 75 női újságírója 5 kategória 62 jelöltje közül választotta ki a kedvenceit.

Az idén tizennegyedik alkalommal átadott díj a nők autóiparra gyakorolt hatását élteti és odaítélésekor olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint a biztonság, a minőség, az ár, a formatervezés, a menetkomfort, a hétköznapi használhatóság és az adott modell környezetvédelmi hatásai. Az új BMW 5-ös limuzin hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiájával (és a BMW i5 tisztán elektromos meghajtású modellel), valamint teljes egészében vegán, tágas utasterével és fejlett technológiájával nyűgözte le a zsűri tagjait.

E sikeres évkezdéssel töretlenül folytatódott tovább a BMW 2023-as győzelmi sorozata: a bajor prémiumgyártó modelljei sorra nyerték el a németországi és a legfontosabb értékesítési régiók nemzetközi elismeréseit, a kompakt kategória képviselőitől kezdve, a luxusautók mezőnyén keresztül, egészen a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportautóiig. A belsőégésű erőforrással szerelt modellek mellett az olvasók és a zsűrik a BMW hálózatról tölthető portfóliójának tagjait is újabb és újabb díjakkal ismerték el.

„Arany Kormánykerék” díjat is bezsebeltek

A BMW iX1 három díjat is bezsebelt Kínában, köztük az év tisztán elektromos meghajtású prémium SUV modelljének járó elismerést is. A modell Franciaországban a zöld technológia kategória „Automobile Award 2023” díját is elnyerte, az auto, motor und sport német autós szakmagazin olvasóitól pedig kiérdemelte az év legvonzóbb formatervezéséért járó „autonis Award” elismerést.

Az „autonis Award” elismerést az új BMW 5-ös limuzin és a BMW i5 is elnyerte. A világ legsikeresebb üzleti limuzinjának új nemzedékét – amely most először tisztán elektromos meghajtással is elérhető – a portugál Frontline magazin az év autójának választotta. A BMW i5 Norvégiában és Dániában, az elektromos mobilitás két egyformán fontos piacán is elnyerte ezt a címet: a norvég Dagbladet a DinSide és az Elbi24 online portálokkal közösen éltette a BMW i5 modellt, amely Dániában a húsz dán autós újságíróból álló zsűri szavazásának utolsó körében hat tisztán elektromos meghajtású modellt körözött le.

Kínában az Auto World a modellt az év legkívánatosabb prémium executive limuzinjának választotta, miközben a BMW i5 Nagy-Britanniában is három díjat zsebelt be: a The Car Expert a legjobb nagyautónak járó kitüntetéssel, az Electrifying.com a 2024-es év prémium autójának járó elismeréssel, a Carwow pedig az év legkényelmesebb utazóautójának járó díjjal méltatta a modellt.

A BMW elektromos mobilitás terén ösztönzött térnyerését fényes trófeák övezik

A BMW márka tisztán elektromos meghajtású modellpalettája 2023-ban világszerte sikert sikerre halmozott. A BMW iX1 és a BMW i5 mellett a BMW i7 és a BMW i4 is győzelmeket ünnepelt: csak Nagy-Britanniában ez utóbbi két modell összesen hét elismerést zsebelt be és kategóriájában mindkettő elnyerte az év új autójának járó díjat az Auto Express brit szakmagazin szavazásán. A BMW i4 megkapta a „Pocket-link Award” díjat és a „Business Car Award” díjat is, miközben a BMW i7 a What Car? magazin elektromos autókat díjazó szavazásán és év autóját díjazó szavazásán is diadalmaskodott. A zéró emissziójú luxuslimuzin Kínában öt kitüntetést nyert el, köztük a sohu.com online magazin év autójának járó díját is.

A két modellnek Franciaországban és az Egyesült Államokban is volt oka ünneplésre. A BMW i7 modellt a Money magazin a „Best Overall and Best Value” elismeréssel tüntette ki, kimagasló luxus hangulatát és BMW Theatre Screen technológiáját pedig a wards auto magazin külön is méltatta. Az Egyesült Államokban népszerű autós szakmagazin, a car and driver a BMW i4 M50 modellt és a BMW i4 eDrive40 modellt is 2023 tíz legjobb autója közé választotta.

Kitüntetés a BMW 3-as és a BMW 4-es sorozatnak, valamint a BMW M2 és a BMW X3 modellnek

Németországban a BMW kettős diadallal koronázta meg sikeres tavalyi évét. Az Auto Zeitung autós szakmagazin olvasói szavazásán a BMW 3-as sorozat és a BMW X3 is elnyerte kategóriájában a hőn áhított „Auto Trophy” díjat. A BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring az összes szavazat 19 százalékával aratott egyértelmű győzelmet a középkategória rendkívül erős mezőnyében, amellyel a 3-as BMW sorozatban hetedik alkalommal nyerte meg kategóriáját. A magabiztos kiállásával, tágas utasterével és elektromos mobilitás iránti elköteleződésével hódító BMW X3 eközben a szavazatok 15,3 százalékát zsebelte be, amellyel megnyerte a 30 000 és 60 000 euró közötti SUV modellek kategóriáját.

A BMW 3-as sorozat Nagy-Britanniában is fényes trófeákat söpört be. A „Business Car Awards” szavazáson a modell a legjobb prémium autónak járó díjat érdemelte ki, a Fleet News magazin Hírességeinek Csarnokába pedig a legmegbízhatóbb céges autóként gurult be. A What Car? magazin használt autókat díjazó szavazásán a 3-as BMW a legjobb használt executive modellnek és az év legjobb használt autójának járó díjat is elnyerte. A BMW 330e limuzint a magazin az év legjobb használt hibrid executive autójának választotta. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával dolgozó modell az Egyesült Államokban is megízlelte a sikert, ahol a Money magazin a „Best for Handling” elismeréssel tüntette ki.

A BMW 3-as sorozat mellett a rendkívüli sportossággal bíró BMW 4-es sorozat is sikereket ünnepelt tavaly, amellyel a prémium középkategória nemzetközi szegmensében még tovább erősítette a bajor prémiummárka iránymutató pozícióját. A legjobb példa erre a BMW 4-es Coupé és a BMW 4-es Cabrio nagy-britanniai diadala: a keménytetős modellt a What Car? magazin sorozatban harmadik alkalommal választotta meg az év kupéjának, a nyitott tetős négyüléses pedig az év kabriójának járó díjat hódította el.

Nagy-Britanniában a BMW M2 is kettős győzelmet ünnepelt: a kompakt sportautót a The Car Expert a legjobb nagyteljesítményű autónak járó kitüntetéssel, az Auto Express szakmagazin pedig az év nagyteljesítményű modelljének járó díjjal ismerte el.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink