Gyártók PSA-vezérigazgató: sínen van a cég egyesülése a Fiat Chryslerrel

PSA-vezérigazgató: sínen van a cég egyesülése a Fiat Chryslerrel

autopro.hu/P.B. | 2020.06.26 15:17

PSA-vezérigazgató: sínen van a cég egyesülése a Fiat Chryslerrel

Fotó: PSA Group Media

A PSA vezérigazgatója biztos benne, hogy legkésőbb 2021 első negyedévére végbemegy a PSA és a Fiat Chrysler egyesülése, és ezzel létrejön a negyedik legnagyobb autógyártó. Az egyesülés egy 3,7 milliárd eurós üzlet, aminek létrejötte Carlos Tavares szerint a koronavírus-járvány miatt még sürgősebb, mint eddig.

Hirdetés

A francia PSA és az olasz-amerikai FCA egyesülése nem zajlik zökkenőmentesen. Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, az Európai Bizottság az előzetes vizsgálati szakasz június 17-i lezárása után egy új, négyhónapos vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy a Fiat Chrysler és a PSA Csoport egyesülése valóban túlzott mértékű versenycsökkenéshez vezetne-e a kistehergépjárművek szegmensében.

Az unió eddigi állásfoglalása szerint az egyesülés tizennégy tagállamban és az Egyesült Királyságban vezethet a verseny jelentős csökkenéséhez. Az érintett országok között szerepel Belgium, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Szlovákia és Magyarország is.

Carlos Tavares ugyanakkor úgy tűnik, nem aggódik a vizsgálat miatt. A PSA vezérigazgatója biztos benne, hogy 2021 első negyedévére végbemegy a folyamat. Ezt erősítheti az a tény, hogy az Egyesült Államok, Kína, Japán és Oroszország már jóváhagyta az egyesülést.

A koronavírus miatt még fontosabb a kérdés

Tavares úgy véli, hogy az egyesülés a lehető legjobb reakció a válságra, és az azzal járó bizonytalanságokra. A járvány mindenesetre már befolyásolta az egyesülést, ugyanis a 2019-es eredmények miatt tervezett 1,1 milliárd eurós osztalékot végül nem fizették ki, pedig az is a megállapodás része volt.

Az egyesülés szinergiái 3,7 milliárd eurót tennének ki, ami Tavares szerint jó alap lesz az egyesült vállalat stabil működéséhez.

Kiemelt Partnereink