Gyártók Pozsonyba költözik a Škoda zászlóshajója

Pozsonyba költözik a Škoda zászlóshajója

autopro.hu/P.B. | 2023.12.15 06:16

Pozsonyba költözik a Škoda zászlóshajója

Fotó: Škoda

A vadonatúj Škoda Superb, legyen az limuzin vagy kombi, Pozsonyból indul útjára a vásárlókhoz. A modell eddig kizárólag Csehországban gyártották, azonban nem ez az első Škoda, ami Pozsonyban készül.

Hirdetés

A Škoda Superb első három generációját 2001 óta a csehországi Kvasiny-ban gyártják. A zászlóshajónak beillő modell negyedik generációja azonban hamarosan már Pozsonyban gördül le a gyártósorról. A Pozsonyi Autógyár (helyi nevén BAZ) néven az 1970-es évek elején alapított autógyár nemcsak alkatrészeket szállított Mladá Boleslavba, hanem teljes Škoda gépkocsikat is gyártott, például a Garde és a Rapid kupékat, amelyek a maguk idejében nagyon népszerűek voltak.

A Škoda 2008-ban, már bőven a Volkswagen-éra alatt tért vissza Pozsonyba. Előbb az Octavia készült itt három évig, majd a Citigo és annak elektromos kivitele is. A jelenlegi palettán a Karoq SUV található még meg, hamarosan hozzá csatlakozik a Superb – tette közzé a Škoda.

A Škoda Superb negyedik generációja várhatóan 2024 közepén érkezik. A modell kap egy újabb plug-in hibrid verziót, ami akár száz kilométert is képes lesz megtenni tisztán elektromos hajtással. Mellette három benzines és két dízel változat is érkezik, a belépőmodell pedig egy lágyhibrid lesz.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink