Gyártók Porsche-vezér: örülünk minden versenytársnak

Porsche-vezér: örülünk minden versenytársnak

autopro.hu/Sz.K. | 2019.12.29 07:25

Porsche-vezér: örülünk minden versenytársnak

A Porsche már korábban elindult az e-mobilitás útján – ráadásul sikerrel. A Taycan előrendelései túlszárnyalták az elvárásokat. Oliver Blume, a vállalat vezérigazgatója egyáltalán nem tart a Teslától.

Hirdetés

Noha mostanában az autóipar a rossz hírektől hemzseg, a Porsche épp a siker hullámain lovagol: az autógyártó eltántoríthatatlanul menetel az elektromobilitás felé; a Taycan modell iránt mintegy 30 ezren érdeklődnek, 10 ezren már alá is írták az adásvételi szerződéseket. A vállalat idén 2000 új munkahelyet teremtett, mondta Oliver Blume, vezérigazgató. A vállalat üzleti forgalma 7 százalékkal nőtt. Hosszú távon a Porsche nem csak elektromos autók gyártásával akar foglalkozni, hanem környezetre gyakorolt hatását is nullára akarja csökkenteni, tehát a gyártás és az újrahasznosítás környezet-semlegesen történik majd, Blume szerint azonban addig hosszú utat kell még megtenni.

Hajlandók többet fizetni

Blume szerint az elektromobilitásnak nem feltétlen kell kéz a kézben járnia a leépítésekkel, végtére is a motor elkészítése az egész gyártási időnek csupán egy hatodát teszi ki. A Porschének az az előnye, hogy ügyfeleinek elég pénze van, és hajlandóak is többet fizetni a fenntartható mobilitásért. Az elektromos autók jellemzői tipikusan "porschésak". A vállalatvezető saját bevallása szerint nem fél a Teslától sem.

– A verseny feltüzeli a piacot – mondta. – Éppen ezért örülünk minden versenytársnak. Ennek megfelelően Blume a brandenburgi Tesla gyár hírét is örömmel fogadta. Szerinte kiváló hatással van a munkaerőpiacra, illetve további beszállítói struktúrát is létre hoz. Az elektromobilitásban továbbra is hatalmas potenciált lát a cégvezető – írta meg az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink