Gyártók Pappas Auto: 16 százalék plusz

Pappas Auto: 16 százalék plusz

autopro.hu/K.A. | 2011.03.10 16:41

Pappas Auto: 16 százalék plusz

A Pappas Auto másfél évvel ezelőtt indított márkaportfolió- és hálózatbővítési stratégiája sikeresnek bizonyult, a cég 2010-ben stabilizálni, sőt bizonyos területeken növelni is tudta eladásait. 3304 gépjárművet értékesített, 16 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, 33,4 milliárd forintos árbevétele pedig húsz százalékkal haladja meg az előző évi forgalmat.

Hirdetés
Friedrich Lixl

A Pappas Auto másfél évvel ezelőtt indított márkaportfolió- és hálózatbővítési stratégiája sikeresnek bizonyult, a cég 2010-ben stabilizálni, sőt bizonyos területeken növelni is tudta eladásait. 3304 gépjárművet értékesített, 16 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, 33,4 milliárd forintos árbevétele pedig húsz százalékkal haladja meg az előző évi forgalmat.

A Pappas Auto tavaly megnyitotta új, hatodik telephelyét Debrecenben és felvette kínálatába a Fiat és a Fiat Professional márkákat. – Mindez azt eredményezte, hogy az országos átlagban csökkenő tendenciával szemben növelni tudtuk értékesített gépjárműveink számát, és jelentősen javítottuk piaci részesedésünket az egyes márkákon belül – jelentette ki Friedrich Lixl, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Magyarország egyik legnagyobb gépjármű-kereskedelmi vállalata jelenleg országosan hat telephelyen (Budapesten két helyen, Székesfehérvárott, Pécsett, Szegeden és Debrecenben) értékesíti és szervizeli a Mercedes-Benz, smart, Kia, Fiat és Fiat Professional márkákhoz tartozó járműveket, és két helyen nyújt szerviztámogatást DAF haszonjárművekhez. A Pappas Auto ezen kívül újra felveszi kínálatába a Jeep márkát is, amely a következő hónapokban két telephelyén lesz elérhető, az év közepétől pedig már Lanciákat is vásárolhatunk egy-két Pappas Auto telephelyen.

Már DAF-okat is szervizel a Pappas

2010-ben a Pappas Auto összesen 974 új személygépkocsit értékesített, ami 7,5 százalékos javulást jelent 2009-hez képest, míg a teljes magyar piac 27,8 százalékos visszaesést mutatott. A transzporterek területén az értékesítés 2,2 százalékkal (országos átlag: mínusz 11,4 százalék) emelkedett. A tehergépjárművek szegmensében az előrelépés 96,6 százalékos volt, szemben az átlagban 23,3 százalékos növekedéssel. Az előző évhez képest növekedés volt tapasztalható a használt gépjárművek piacán is. Használt személyautóból a Pappas 11 százalékkal, használt haszongépjárműből pedig 82 százalékkal értékesített többet, mint 2009-ben.

Mint Lixl elmondta, a Pappas profitált abból, hogy kínálatukba felvették a Fiat márkát, jóllehet ezek értékesítését csak tavaly áprilisban kezdték meg. Ez alatt az idő alatt máris a második helyezést szerezték meg a magyarországi Fiat-kereskedők rangsorában. A további márkák tekintetében a Pappas megőrizte és tovább erősítette piacvezető pozícióját.

A legfiatalabb Márkakereskedés a debreceni.

Lixl kifejtette, a gépjármű-értékesítés 2009 augusztusa óta tartó folyamatos visszaesése az elmúlt évben túljutott a mélyponton, és egy ideje már javulás tapasztalható. Sajnálatos módon az előző időszak csökkenő eladási számai most már a szervizterületen is érződnek, és ezzel mérsékelik a Pappas Auto üzleti teljesítményét. Mindent összevetve a Pappas Auto Magyarország Kft. 2010-ben 33,4 milliárd forintos árbevételt ért el, ami húsz százalékkal haladja meg az előző évi forgalmat.

Punto a szegedi Fiat szalon előtt.

A 2011. évre vonatkozóan a Pappas Auto ügyvezetője úgy vélte, hogy az új személygépkocsik értékesítése országosan eléri majd a 60 ezer darabot, ami nagyjából megfelel a 2009. év szintjének. A kisáruszállítók piaca is megélénkülhet, ám hangsúlyeltolódást várnak a flottabeszerzések irányába. 2013-tól már a szerviz-ágazat jobb kihasználtságával is számolnak.

Idén 125 éves a Mercedes-Benz márka, s a Pappas Autónál nemcsak a vadonatúj, hanem az érett korú Mercedes-Benzek is értő kézbe kerülnek. Az oldtimereket is nagy szakértelemmel szervizelik, beszerzik a szükséges alkatrészeket, a modern gépparkkal felszerelt szervizpontokon jól képzett szakemberek nemcsak megjavítják, hanem restaurálják is ezeket a járműveket

Mint köztudomású, az első Mercedes-Benz, amely az első automobil is volt egyben, 1886-ban született. A csillagos márka történetében olyan ma már „ikonikusnak” számító modelleket találunk, mint a „sirályszárnyú” Mercedes-Benz 300 SL vagy a „fecskefarkú” 220-as modellszéria. A Pappas Autóhoz azonban bármilyen korú Mercedes-Benzzel betérhetünk, a javításhoz-felújításhoz szükséges szakértelem rendelkezésre áll.

Az új CLS.


Új CLS a Mercedes-Benztől

A sajtótájékoztatón a Pappas Auto bemutatta kínálatának legújabb modelljét, a legfrissebb Mercedes-Benz CLS-t. Ez a dinamikus, egyszerre elegáns és érzéki kupé-limuzin 2003-ban új kategóriát teremtett, és azóta 170 ezer vásárt győzött meg. Az új CLS a 2010. év végi Párizsi Autószalonon mutatkozott be. A klasszikus kupé-karakter sportosságra, míg a központi csillag uralta hűtőmaszk a Mercedes-származásra utal. A nyúlánk karosszéria egyik éke a 71 fénydiódát tartalmazó fényszóró, de szembetűnő az atletikus vonalvezetés és a finom elegancia is. Aki ilyen autót választ, az az elegancián kívül a legnagyobb fokú biztonság mellett is leteszi a voksát, hiszen folyamatosan 12 elektronikus asszisztens (pl. fék- vagy éjjellátó) gondoskodik arról, hogy elkerülje a veszélyeket.

Kiemelt Partnereink