Gyártók Ötvenmilliós fejlesztés a NABI-nál

Ötvenmilliós fejlesztés a NABI-nál

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2011.04.26 14:34

Ötvenmilliós fejlesztés a NABI-nál

A NABI autóbuszgyártó jelenleg Baan 4 integrált vállalatirányítási rendszerrel dolgozik, az átállást követően az egyik legmodernebb INFOR ERP Ln megoldás támogatja a termelés körül zajló anyagi folyamatokat. A beruházás értéke megközelíti az 50 millió forintot.

Hirdetés

2011 őszétől új, a régióban kiemelkedően fejlett vállalatirányítási rendszerrel fog dolgozni a NABI autóbuszgyár. Október 1-től a szükséges oktatásokat és átszervezéseket követően egy olyan szélesebb funkcionalitású vállalatirányítási rendszert vesz használatba a cég, amely a teljes vertikumú magyar piacra történő gyártást is széleskörűen és költséghatékonyan tudja támogatni.

Az ERP rendszerek és a Baan

A Nabi 1999 óta használ integrált vállalatirányítási rendszert. Az ERP rendszer feladata összefogni és összehangolni a vállalat folyamatait, biztosítani, hogy minden adat csak egyszer legyen rögzítve, illetve hogy minden anyag tervezhető időben érkezzen be. A rendszer által rögzített adatok alapján lehet pontos költségelemzéseket készíteni és vezetői döntéseket támogató információkat kinyerni. A rendszer lehetővé teszi a készletszintek optimalizálását, illetve a gyártott termékek költségelemeinek pontos ismeretét, így állandó költség és hatékonyság kontroll mellett működik a vállalat. Az INFOR ERP Ln szoftver a korábban alkalmazott Baan 4 rendszer új generációs változata, melyet az INFOR Global Solution vállalat 2006 óta fejleszt tovább stratégiai termékként. A régióban a buszgyártó vállalatok közül kizárólag a NABI használ Baan-t és vezeti be elsőként ágazat specifikus tevékenységére az új INFOR ERP Ln rendszert.

Együttműködés az S&T Consulting Hungary-vel

Az INFOR ERP Ln rendszer bevezetése a NABI Gyártó és Kereskedelmi Kft. és az S&T Consulting Hungary Kft. 1995. óta fennálló, hosszú távon hatékony, több területre – mérnöki tervezés, termék életciklus követés, vállalatirányítás – kiterjedő együttműködésének köszönhető. A rendszer bevezetése számos üzleti előnnyel jár a NABI számára, mint a hatékony munkafolyamatkezelés a gyártás és a logisztika területén, webes kezelőfelület workflow támogatással, egységes projektkezelés és dokumentum menedzsment, pontosabb készletkövetés vonalkód támogatással. Emellett a NABI-nak lehetősége van az S&T által fejlesztett ERPLM integrációs megoldás bevesztésére is, mely a NABI jelenlegi Windchill – S&T által szállított – termékfejlesztés automatizálási PLM szoftvere és az új ERP rendszer között a tervezési, konstrukciós és gyártástechnológiai adatok folyamatos szinkronizálását biztosítja.
Az Infor ERP Ln világviszonylatban is vezető megoldás a diszkrét, projekt alapú gyártás megoldások között, amely egyedi iparági megoldást is tartalmaz az Automotive gyártás igényeinek teljes körű kiszolgálására.
A NABI fennállása óta több milliárd forintot fordított hazánkban kutatásra és fejlesztésre. Az új irányítási rendszer bevezetése is azt igazolja, hogy a cég továbbra is invesztálni kíván a jövőbe és olyan megoldásokat alkalmaz, melyek kielégítik a piaci igényeket.

A NABI-ról

A NABI a világ egyik vezető tömegközlekedési autóbusz gyártója. Az 1992-ben alapított vállalat gyökerei a hetvenes évekig nyúlnak vissza. A NABI Magyarországon Kaposváron és Budapesten működtet buszkarosszéria-gyártó és -összeszerelő üzemeket. A cég sorozatban gyártja a világon egyedülálló, SCRIMP technológiával készülő könnyűszerkezetes autóbuszát, a CompoBus-t. A NABI buszai a hagyományos dízel erőforrás mellett a környezetbarát gázüzemű (CNG, LNG) motorokkal, valamint hibrid meghajtással egyaránt elérhetőek. A cég jelenleg mintegy négyszáz főnek ad munkát hazánkban.

Kiemelt Partnereink