Gyártók Ötszáz elektromos Iveco busz lepi el Belgium utcáit

Ötszáz elektromos Iveco busz lepi el Belgium utcáit

autopro.hu/V.R. | 2023.01.30 09:19

Ötszáz elektromos Iveco busz lepi el Belgium utcáit

Fotó: Iveco Group Newsroom

A belgiumi Flamand régió állami tömegközlekedési vállalata az Iveco Bus buszgyártót választotta a fenntartható mobilitás érdekében tett következő lépéséhez.

Hirdetés

Az Iveco Csoport keretmegállapodást írt alá a flamandi állami tulajdonú De Lijn tömegközlekedési vállalattal először 65 darab E-Way teljesen elektromos városi autóbusz megvásárlásáról, amit később további járművek átadása követhet. Összesen ötszáz darab elektromos busz kerülhet Flandria városaiba a szerződés keretében. A szállítások 2024-ben kezdődnek, és várhatóan hat éven keresztül folytatódnak majd.

Mind az ötszáz jármű leszállításával a Flamand régió buszállománya lesz a jelenleg működő legnagyobb Iveco csuklós e-buszflotta.

A De Ljin-nek gyártott 18 méter hosszú csuklós buszok egy egyedülálló, nagy teljesítményű akkumulátorcsomaggal lesznek felszerelve, amiket az új torinói FPT ePowertrain üzemben szerelnek össze, az Iveco Csoport első teljesen szén-dioxid-semleges gyárában.

A belga megrendelés megerősítette az autóbuszgyártó elektromos járműveinek eddigi népszerűségét. Az Iveco Bus kibocsátásmentes autóbuszaira 14 európai országban 60 ügyfele adott le eddig rendeléseket, melyek összesen 2000 jármű legyártására szólnak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink