Gyártók Ősszel mutatja be az Artemis első modelljét az Audi

Ősszel mutatja be az Artemis első modelljét az Audi

autopro.hu/P.B. | 2021.01.07 08:21

Ősszel mutatja be az Artemis első modelljét az Audi

Fotó: Pixabay

Egybehangzó sajtóértesülések szerint az őszi Müncheni Autószalonon mutatkozhat be az Audi Artemis projektjében készülő első modell koncepciója. Sorozatgyártásra várhatóan 2024-ben kerülhet majd a prémiumkategóriás elektromos autó.

Hirdetés

Idén első alkalommal az IAA kiállítás nem Frankfurtban, hanem Münchenben kerül megrendezésre, így Müncheni Autószalon lesz szeptemberben a tervek szerint. Az esemény nyilvánvalóan több érdekességet is tartogat majd, ezek egyike lesz az Audi Artemis projektjében készülő elektromos modell első variációja.

Javában zajlanak a találgatások arról, hogy mit mutat majd be az Audi: szóba került a 2014-ben bemutatott Prologue felélesztéséről is. Az electrive.com szerint egy sportos, elegáns, ötajtós kupé várható. Fontos megjegyezni, hogy nyár óta folynak a találgatások arról, hogy az Artemis nagy dobása az A9 e-tron lehet.

Az Artemis projekt

Az Audi 2020 májusban indította el az Artemis nevű projektjét, ami a vállalat elektromos autóinak fejlesztéséről szól. Az Artemis december óta egy különálló cég.

Az Artemis keretében létrejövő fejlesztéseket nem csak az Audi, hanem a Volkswagen Csoport minden márkája használhatja majd, és részt is vesznek a fejlesztésekben. Friss hírek szerint a különböző lokációk munkájának összehangolása néha nehézkesen megy.

A projekt indulásakor a vállalat kiemelte, hogy célja továbbra is az, hogy 2025-re húsz új teljesen elektromos típust fejlesszen ki, további tíz hálózatból tölthető hibrid mellett. A VW Csoport összességében 75 új elektromos típus piacra dobását tervezi 2029-ig.

Kiemelt Partnereink