Gyártók Összefog a Tesla és a Volvo

Összefog a Tesla és a Volvo

autopro.hu/Sz.K. | 2023.06.30 11:21

Összefog a Tesla és a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

A Tesla és a Volvo közötti megállapodás révén a teljesen elektromos Volvók vezetői 12 ezer új gyorstöltőponthoz férhetnek hozzá Észak-Amerikában. Ez a szám várhatóan növekedni fog azzal, hogy a Tesla tovább bővíti töltőhálózatát a régióban.

Hirdetés

A Volvo Cars az első európai autógyártó, amely megállapodást kötött a Teslával, így a jelenlegi és jövőbeli elektromos Volvo autók vezetői hozzáférhetnek a Tesla hatalmas töltőhálózatához az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban. A megállapodás értelmében a jövőbeni Volvo modellek 2025-től kezdődően az észak-amerikai töltési szabvány (NACS) szerinti töltőporttal lesznek felszerelve a régióban.

„A 2030-ra teljesen elektromos gyártóvá válás felé vezető utunk részeként szeretnénk a lehető legkönnyebbé tenni az elektromos autóval való életet” - mondta Jim Rowan, a Volvo Cars vezérigazgatója. „Az egyik fő gátja annak, hogy minél többen térjenek át az elektromos autózásra, az egyszerű és kényelmes töltés lehetősége. Ezzel a megállapodással jelentős lépést teszünk annak érdekében, hogy ezt az akadályt megszüntessük az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban a Volvo-tulajdonosok számára.”

Csak egy adapter szükséges

A Volvo Cars jelenlegi teljesen elektromos autóinak vezetői - az XC40-től és a C40 Recharge-tól a nemrég bemutatott EX30 és EX90 modellekig - a Volvo Cars alkalmazáson keresztül megtalálhatják a töltőhelyeket, és várhatóan 2024 első felétől egy adapterrel használhatják a Supercharger-hálózatot.

A NACS töltőporttal felszerelt jövőbeli Volvo autók vezetői, akik továbbra is a töltők kombinált töltőrendszerében kívánnak tölteni, a Volvo Cars által biztosított adapterrel folytathatják a töltést a többi töltőponton – áll a Volvo Car USA közleményében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink