Gyártók Oroszországba menne a Tesla

Oroszországba menne a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2021.05.25 15:20

Oroszországba menne a Tesla

Fotó: Tesla

Egy online eseményen jelentette be Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, hogy a kaliforniai elektromosautó-gyártó tervei között szerepel az oroszországi piacra való belépés. Musk emellett a többi FÁK-országot is megemlítette, mint lehetséges célpont.

Hirdetés

Az most már nyilvánvaló, hogy a Tesla erősen érdeklődik az orosz piac iránt, azonban még kérdés, mit jelenthet a gyártó orosz piacra való belépése. Egyes sajtóértesülések szerint akár gyárat is építene az amerikai cég az országban – Musk ugyan tett erre utalást, de egyáltalán nem biztos, hogy az orosz piacon való megjelenés egyben gyárépítést is jelentene.

Videóüzenetében Musk próbálta kicsit enyhíteni az Egyesült Államok és Oroszország közötti hűvös politikai viszonyt is – írja az Automobilwoche.

A német lap kitér arra is, hogy a múlt héten újabb előzetes engedélyt kapott a Tesla grünheidei gyárának bővítése – gépeket is telepíthet az új egységben a gyártó. A Tesla eredetileg idén júliusban szerette volna megnyitni a gyár kapuit, ám a környezetvédelmi engedélyek csúszása – valamint a bürokratikus eljárás lassúsága miatt, amit a Tesla több ízben kritizált – miatt jobb esetben is 2021 végén adhatják át az üzemet.

Kiemelt Partnereink