Gyártók Óriási összegből elektrifikál a GM

Óriási összegből elektrifikál a GM

autopro.hu/V.M. | 2022.01.26 17:17

Óriási összegből elektrifikál a GM

Fotó: GM Corporate Newsroom

A General Motors 6,6 milliárd dollárt költ michigani gyártóhálózatának elektrifikálására. Az összegből elektromos pickupok gyártására állítja át egyik üzemét, illetve felépít egy új akkumulátorcella-gyárat.

Hirdetés

A kettő beruházás együttesen mintegy 4000 új munkahelyet fog létrehozni, mintegy 1000 már meglévő megőrzése mellett.

Az Orion Townshipben található összeszerelőüzemet négymilliárd dollárból állítják át tisztán elektromos pickupok gyártására. A jelenleg a Chevrolet Bolt elektromos autót készítő üzemben 2024-től a Chevrolet Silverado EV és az elektromos GMC Sierra modelleket fogják gyártani.

A mintegy 2350 új munkahelyet teremtő, és 1000 másik állás jövőjét bebiztosító beruházással a szintén michigani, és már most is termelő Factory Zero után a GM második olyan üzeme jön létre, ahol elektromos pickupokat fognak gyártani. A kettő üzem összesen 600 ezer villanyhajtású pickup gyártására lesz képes évente.

A befektetés fennmaradó 2,6 milliárd dolláros részéből a GM és a koreai LG Energy Solution közös vállalata egy harmadik akkumulátorcella-gyárat fog felépíteni. A többek között az Orion Összeszerelőüzemet kiszolgáló lokáción 2024-ben kezdődik a termelés 1700 új munkahely létrehozásával.

A vezető szerep a cél

A most, illetve a már korábban bejelentett beruházásoknak köszönhetően a GM 2025-re évi több mint egymillió tisztán elektromos jármű gyártásához elegendő kapacitással fog rendelkezni Észak-Amerikában. A vállalat reményei szerint ez lehetővé fogja tenni számára, hogy az évtized közepére vezetővé váljon a régió elektromosautó-piacon.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink