Gyártók Óriási K+F és gyártó központot épít a Rimac

Óriási K+F és gyártó központot épít a Rimac

autopro.hu/V.M. | 2021.11.17 15:17

Óriási K+F és gyártó központot épít a Rimac

Fotó: Rimac Automobili Media Center

Európa egyik legnagyobb kombinált kutatás-fejlesztési és gyártási központja lesz az elektromos sportautókat fejlesztő és gyártó Rimac új, Zágrábtól nem messze épülő globális központja.

Hirdetés

A már néhány hónapja épülő központ lehetővé fogja tenni a horvát vállalatnak, hogy a prototípusok és a kis sorozatok gyártásától elmozduljon, és átálljon az elektromos hajtásrendszereinek és akkumulátorainak nagy volumenű, más OEM-ek számára történő gyártására. Ezenkívül az új egységben fognak készülni a Rimac saját járművei is, köztük a világ legjobban gyorsuló autójának nyilvánított Nevera is.

Az új központ 200 ezer négyzetméteren fog elterülni. A munka kettő futurisztikus stílusú épületben fog folyni, melyek egyike a gyártásnak, míg a másik az irodáknak fog otthont adni.

A várhatóan 2023-ban elkészülő központot a későbbi lehetséges bővítések figyelembevételével tervezték. Hosszú távon 2500 fő fog itt munkát végezni, ami több mint kétszerese a Rimac mostani teljes létszámának.

A tesztpályát is magába foglaló központ karbonsemleges módon fog működni, azonfelül pedig a természetes környezetbe is a lehető leginkább bele fog simulni a nagy zöldterületeknek köszönhetően.

A kész központ látványterve

A kész központ látványterve | Fotó: Rimac Automobili Media Center

Sokan érdeklődnek a Rimac technológiája iránt

Az autógyártóként és Tier 1-es beszállítóként is működő Rimac-ban a Volkswagen konszernhez tartozó Porsche 24 százalékos részesedéssel rendelkezik, továbbá támogatója a Hyundai és a Kia is, melyek 11 és 2,7 százalékát tulajdonolják.

A Rimac Zágrábtól nyugatra épülő új központja a Volkswagenhez tartozó Bugattival közös kutatás-fejlesztésnek is helyet fog biztosítani a jövőben.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink