Gyártók Óriási hatótávval és VR-ral érkezik az új Nio

Óriási hatótávval és VR-ral érkezik az új Nio

autopro.hu/V.M. | 2021.12.22 11:20

Óriási hatótávval és VR-ral érkezik az új Nio

Fotó: NIO News

Az elektromos autókat gyártó kínai Nio bemutatta következő modelljét, az ET5-öt. A középkategóriás szedán a kínai mérések szerint ezer kilométeres hatótávolsággal és VR technológiával érkezik.

Hirdetés

A kettő elektromos motor által hajtott ET5 teljesítménye 360 kilowatt, amivel nulláról száz kilométer/órára 4,3 másodperc alatt gyorsul fel. A konvencionálisnál nagyobb energiahatékonyságot biztosító szilícium-karbidalapú teljesítményelektronikával ellátott hajtáslánc energiatároló egysége három különböző kapacitással rendelkezhet. Az európainál kevésbé szigorú kínai menetciklus szerint a legkisebb, 75 kilowattórás akkumulátor mintegy 550 kilométeres hatótávot biztosít. A nagyobb, 100 kilowattórás telep egy töltéssel 700 kilométer megtételét teszi lehetővé, míg a 150 kilowattórás akku több mint 1000 kilométeres hatótávolságot kínál.

Az ET5 a PanoCinema digitális panoráma műszerfallal érkezik, ami az iparág első AR (kiterjesztett valóság) és VR (virtuális valóság) technológiákat is támogató műszerfala. A Nio a kínai Nreal technológiai céggel közösen készített AR-szemüvegeket, amik egy 201 col átlójú effektív méretű képet vetítenek hat méterrel viselőjük elé. A Nio VR-szemüvegeket is kínál autójához – ezek 4K minőségű effektusokat képesek megjeleníteni.

Folyamatos terjeszkedés

A nemrég megtartott Nio Napon leleplezett ET5 kiszállításai 2022 szeptemberében kezdődnek. Az eseményen egyúttal a Nio terveiről is szó volt. A vállalat idén szállította ki első járműveit Norvégiába, ami az első lépése volt a külföldi piacok meghódításának. A Green Car Congress cikke szerint 2022-ben a vállalat Németországban, Hollandiában, Svédországban és Dániában is meg fog jelenni, 2025-re pedig a világ több mint 25 országában és régiójában lesz jelen.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink