Gyártók Óriási hatótávot ígér a Hyundai e-autója

Óriási hatótávot ígér a Hyundai e-autója

autopro.hu/E.M. | 2022.10.06 11:23

Óriási hatótávot ígér a Hyundai e-autója

Fotó: Hyundai Newsroom

A Hyundai hivatalos sajtóközleménye szerint az Ioniq 6 villanyhajtású autója az Európában használt WLTP ciklus szerint 614 kilométer hatótávolsággal rendelkezik.

Hirdetés

A vállalat szerint a 100 kilométerre vetített WLTP szerinti 13,9 kilowattórás energiafogyasztással az Ioniq 6 lesz az egyik leghatékonyabb elektromos jármű a piacon. „Az Ioniq 6 fejlesztésének kezdetén azt tűztük célul, hogy a modell a legnagyobb tisztán elektromos hatótávolsággal bírjon az e-autók között” - mondta Jae Ho Huh, a Hyundai Sub-Mid Projektmenedzsment Központjának vezetője.

Az Ioniq 6 a kiváló tisztán elektromos teljesítményét nagyrészt a Hyundai e-autók számára kifejlesztett, E-GMP névre hallgató platformja és az autó rendkívül alacsony légellenállása teszi lehetővé. A platform által biztosított 800 voltos töltés mindössze 18 perc alatt képes 10 százalékról 80-ra tölteni az autót, továbbá az E-GMP támogatja a 400 voltos töltést is további alkatrészek vagy adapterek nélkül.

Kiemelkedő eredmény iparági szinten is

A jármű 0,21-es légellenállási együtthatója a legalacsonyabb a vállalat járműválasztékában, de az iparágban is ez az egyik legjobb. A modell áramvonalas megjelenése és különböző tervezési elemei jelentősen javították az Ioniq 6 aerodinamikai teljesítményét, így a világ legkarcsúbb járművei közé került.

Hyundai kerékrés-csökkentői tették lehetővé, hogy az áramvonalas autó hosszabb tengelytávot tudjon biztosítani az utazási kényelem érdekében és ezzel egyidejűleg leküzdje a rövid első túlnyúlás okozta aerodinamikai kihívásokat.

„Az aerodinamika javítására helyezett hangsúlyunk segített abban, hogy az egyik legnagyobb hatótávolságú tisztán elektromos járművet alkossuk meg, ami csökkenti az ügyfelek hatótávtól való félelmét, és segíti a szegmens növekedését” - nyilatkozta Byung Hoon Min, a Hyundai Járműteljesítmény-fejlesztési Központjának vezetője.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink