Gyártók Önvezető autókat tesztelhet a BMW

Önvezető autókat tesztelhet a BMW

autopro.hu/P.B. | 2023.12.15 12:20

Önvezető autókat tesztelhet a BMW

Fotó: BMW PressClub Global

Engedélyt kapott a BMW Csoport a harmadik szintű önvezetésre képes autóinak tesztelésére Kínában. A gyártó ezzel is közelebb került a vezető nélküli autók engedélyezéséhez a világ legnagyobb autópiacán.

Hirdetés

A BMW harmadik szintű önvezető funkcióval felszerelt termékeket fog piacra dobni, ha ezt a kínai törvényeknek és előírásoknak megfelelően megtehetik – áll a vállalat ezzel kapcsolatos közleményében.

Az új engedély kiterjesztené a BMW számára a fejlett autonóm vezetési technológiák tesztelésének területét Sanghajban. A BMW 2018-ban kapott engedélyt, amely lehetővé tette számára, hogy 5,6 kilométernyi közúton végezzen teszteket a városban.

Kína az elmúlt időszakban olyan politikát folytat, ami felgyorsítja az autonóm vezetési technológiák tömeges elterjedését. December elején Kína biztonsági irányelveket is kiadott az autonóm járművek tömegközlekedésben való használatára vonatkozóan – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink