Gyártók Olyan törtéstesztet produkált az XC90, mint más autó még soha

Olyan törtéstesztet produkált az XC90, mint más autó még soha

autopro.hu | 2015.09.02 11:43

Olyan törtéstesztet produkált az XC90, mint más autó még soha

Nem hozott szégyent a Volvo család hagyományaira a prémium terepjáró új változata. Az öt csillag megszerzése mellett egy kategóriában pontveszteség nélkül zárt a modell.

Hirdetés

Az új Volvo XC90 öt csillagot ért el a 2015-ös, szigorúbb szabályok szerinti Euro NCAP törésteszten. Ez szinte elvárható követelmény volt az autótól, ám a City Safety biztonsági technológiát alapfelszerelésként kínáló XC90 a legelső olyan gépkocsi, amely maximális pontszámot ért el az autonóm vészfékrendszer ráfutásos vizsgálatán (AEB City és AEB Interurban).

Nem láttunk még ilyen eminens teljesítményt

– Ez a nagyszerű eredmény újabb bizonyítéka annak, hogy a Volvo XC90 a világ egyik legbiztonságosabb autója. A Volvo Cars továbbra is vezető szerepet tölt be az autóiparon belül a közlekedésbiztonsági innovációk terén, alapfelszerelésként kínált biztonsági technológiáival messze megelőzi minden versenytársát – mondta Peter Mertens, a Volvo Car Group kutatási és fejlesztési tevékenységeiért felelős alelnöke.

Az XC90 olyan fejlett gyalogosvédelmi funkcionalitással bír, amelyet a független közlekedésbiztonsági ellenőrző szervezetek még nem is vizsgálnak. Az autógyártó így továbbra is az autóipari biztonság élharcosának és első számú innovátorának tekinthető.

Nehéz lenne belekötni a gyalogosvédelembe

– A City Safety napjaink egyik legfejlettebb, alapkivitelben kínált ütközésmegelőző rendszere. Adott helyzetekben képes teljesen elhárítani a gépjárművekkel, a kerékpárosokkal és a gyalogosokkal történő ütközéseket, akár éjjel is – fogalmazott Martin Magnusson, a Volvo Car Group főmérnöke.

A Volvo Cars ’Vision 2020’ jövőképében a svéd autógyártó megfogalmazta, hogy 2020-tól az új Volvókban senki se szenvedjen súlyos vagy halálos kimenetelű balesetet.

Kiemelt Partnereink