Gyártók Olcsóbbak lesznek az e-autók a Renault szerint

Olcsóbbak lesznek az e-autók a Renault szerint

autopro.hu/P.B. | 2023.08.28 06:16

Olcsóbbak lesznek az e-autók a Renault szerint

Fotó: Renault Media

Fabrice Cambolive, a Renault márkafőnöke szerint a közeljövőben növekedni fog az elektromos autók eladása, és így csökkeni fogak azok árai. A Renault-nak komoly tervei vannak az elektromos autókkal foglalkozó Ampere részleggel.

Hirdetés

A francia autógyártó a folyamatos gazdasági válság ellenére is magasabb eladási adatokat vár idén az elektromos meghajtású járművek terén. „Az év eleje óta egyre nagyobb keresletet tapasztaltunk az elektromos autók iránt” – mondta Fabrice Cambolive márkafőnök az „Autogazette” szaklapnak. A vezető éppen ezért arra számít, hogy a Renault 2023-ban is növekedést tapasztal az e-autók terén. Emellett a menedzser arra számít, hogy az elektromos járművek költségei csökkenni fognak – mind az ügyfelek számára, mind a gyártás szemszögéből nézve.

„Az Ampere e-divíziónkkal nem csak az e-autó költségeit tudjuk tovább csökkenteni, hanem cégünk fix költségeit is” - mondta Cambolive. A Renault jelenleg átalakítás alatt áll, és több független részre kíván válni. Az Ampere elektromos autókkal és szoftverekkel foglalkozó részleget az év második felében le akarják választani, majd bevezetik a tőzsdére.

A Cambolive arra számít, hogy a Renault versenyképesebb lesz az e-járművek piacán a csökkenő költségektől, ami különösen az árak tekintetében lesz észrevehető az ügyfelek számára. A csoport azon dolgozik, hogy 25 ezer euróért kínáljon egy elektromos autót. Hamarosan piacra kerülő új, elektromos R5 árát is 30 ezer euró alá célozzák – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink